Gyula Fabian, avizat favorabil pentru funcţia de Avocat al Poporului

S.B.
Politică / 23 iunie 2021

Gyula Fabian, avizat favorabil pentru funcţia de Avocat al Poporului

Gyula Fabian a fost avizat favorabil, cu majoritate de voturi, pentru funcţia de Avocat al Poporului de către comisiile juridice reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Acesta urmează să fie votat de pelnul reunit al Parlamentului de astăzi.

"Consider că supremaţia Constituţiei se opreşte acolo când intră în contradicţie cu dreptul Uniunii Europene" a spus Fabian Gyula, viitorul Avocat al Poporului, în faţa membrilor comisiilor juridice reunite.

Deputaţii PSD şi AUR l-au acuzat pe Gyula Fabian că ar fi un prezumtiv agent al Ungariei, având şi cetăţenia statului respectiv. "O parte din familia mea se trage din judeţul Gorj, Creţeşti, de lângă Târgu Cărbuneşti şi a purtat numele Crăciunescu", a răspuns Fabian Gyula.

"Apropo de apartenenţa etnică, nu am crezut că cineva mai poate face aluzie în acest secol la un numerus clausus cu privire la unii care au şi un back-ground minoritar", a continuat Fabian Gyula.

Gyula a mai precizat că el susţine drepturile minorităţilor care pot fi obţinute doar pe cale legală şi nu prin intermediul unor mijloace ilegale.

Privind reproşul că s-ar ocupa de autonomia pe criterii minoritare în lucrările sale, Fabian Gyula a spus: "Ca membru al cercurilor academice, de învăţământ superior, nu poţi ocoli astfel de subiecte de actualitate, cum a fost cazul Kosovo. Din postura de Avocat al Poporului nu am văzut niciun obiectiv sau vreo atribuţie pe acest tărâm".

Fabian Gyula are o experienta de peste 20 de ani in procuratura, lucrand la Parchetele de pe langa Judecatoriile Targu-Secuiesc, Turda, Cluj-Napoca si Tribunalul Cluj. Din 1999 acesta este si cadru didactic. Anul trecut, Gyula a fost numit procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj, insa cateva luni mai tarziu, in decembrie, iesea la pensie.

In materie de studii, Fabian Gyula este absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si doctor in Drept International, bursier Herder al Universitatii din Viena si al Institutului Ludwig Boltzmann pentru drepturile omului din Viena.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Iarasi s-au terminat romanii...dupa o weber acum am dat de un gyula...o sa se preocupe astia de nevoile poporului roman la calendele grecesti

    1. Pai daca o iesit la pensie,ce ne facem dk trece legea cu izgonirea pensionarilor reangajati la stat? Sau sunt eu prost si inteleg mai greu? Sau in prostia mea inteleg ca tocmai asta vor cei ce-l pun acolo.Sa conteste legea respectiva si sa nu treaca.After,coalitia o sa spuna poporului:Noi am vrut sa facem dreptate da nu vrea asta...

      Cine nu s-ar plictisi in pensie de la 44 de ani!? Te apuci de politica ca sa ai ceva ocupatie.

    Acum nu mai conteaza Comisia de la Venetia,pe vremea pesede ne spunea iohanis orban,barna cum o sa ne scoata psd isti din UE ,acum nu mai iesim din Ue sau acum le dati mu.e ca a ti avut destui prosti care au crezut minciunile si manipulaeile voastre,voi realizati cat pot astia sa rada ca au avut atitia fraieri de pacalit ,deci muie votanti de dreapta

    pe cand problema independentei tinutlului secuiesc orban baci?

    omul a fost desemnat 

    faptele urmeaza!!

    gaste fara cap! 

    Ferice de pensionarul acesta special la varsta de 49 de ani. Jos cu ticalosii acestia. Afara din functiile pe care nu le meritati, nenorocitilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb