Handbal: Tricolorii revin la CE după 28 de ani

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 12 ianuarie

Sursa foto: https://ehfeuro.eurohandball.com

Sursa foto: https://ehfeuro.eurohandball.com

English Version

Echipa naţională de handbal va debuta azi la Campionatul European, cu Austria, la Mannheim. Tricolorii revin la un turneu final de CE după o pauză de 28 de ani. Obiectivele nu sunt foarte îndrăzneţe, diferenţele în handbalul actual fiind foarte mari, echipa noastră intrând, acum, la categoria: "important e să participi".

Campionatul European a debutat cu un record pe Merkur Spiel-Arena din Dusseldorf. Echipele Germaniei şi Franţei au obţinut victorii clare, în prima zi a Campionatului European de handbal masculin - EHF EURO 2024, organizat de Germania, prilej cu care s-a înregistrat un record mondial de asistenţă la un meci de handbal, 53.586 de spectatori în arena din Dusseldorf. Germania a dispus de Elveţia cu 27-14, în Grupa A, iar Franţa a învins Macedonia de Nord cu 39-29. Partidele s-au desfăşurat cu casa închisă, pe stadionul echipei de fotbal Fortuna Dusseldorf, transformat în sală de handbal. Actualul record de asistenţă la un meci de handbal datează din 2014, când 44.189 de persoane au urmărit o partidă din campionatul masculin german dintre Rhein-Neckar şi Hamburg. Nicio echipă nu a câştigat până acum titlul european pe teren propriu, dar Germania visează la realizarea acestei performanţe, după trofeul cucerit în 2016.

Lotul oficial tricolor, care este antrenat de Xavi Pascual, Mihai Popescu şi Bogdan Pralea, este format din jucătorii: Ionuţ Iancu, Dan Vasile - portari, Nicuşor Negru, Sabin Constantina, Alexandru Tărîţă, Ionuţ Nistor Ioniţă, Călin Dedu, Robert Nagy, Adrian Rotaru, Robert Militaru, Dan Racoţea, Andrei Drăgan, Gabriel Ilie, Daniel Stanciuc, Gabriel Cumpănici, Cristian Ghiţă, Marius Sadoveac, Liviu Caba, Demis Grigoraş, Andrei Buzle. În pregătire pentru participarea la CE din Germania, România a jucat şapte amicale: 28-38 cu Muntenegru, 21-40 cu Franţa, 31-27 cu Grecia, 31-25 cu Georgia, 31-37 cu Elveţia, 30-23 cu Argentina şi 29-19 cu Bosnia-Herţegovina. La turneul final al CE, România va juca la Mannheim, în grupa B, cu Austria (12 ianuarie), cu Spania (14 ianuarie) şi cu Croaţia (16 ianuarie). Primele două clasate se vor califica în grupele principale.

Turneul final al CE2024 se desfăşoară în şase oraşe din Germania. Naţionala României a participat ultima dată la un turneu final de Campionat European la ediţia din 1996, când s-a clasat pe locul 9 din 12 echipe participante.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Corect. Contează și doar dacă participi.

    Ca și cum ai fi invitat la masă cu boierii!. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb