Henkel: creştere organică a vânzărilor cu 3,5%

E.D.
Companii #Bunuri de Larg Consum / 20 februarie 2014

Vânzările companiei germane Henkel, producătoare de detergenţi, adezivi şi cosmetice, au totalizat, anul trecut, 16,355 miliarde de euro, uşor sub nivelul anului precedent (cu 0,9%), sub influenţa evoluţiei cursului de schimb, dar, per total, creşterea organică a vânzărilor a fost de 3,5%, conform unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Creşterea organică a vânzărilor a fost generată atât de valoare (preţ), cât şi de volum, iar rata de creştere s-a accelerat pe parcursul anului. După deduceri, profitul operaţional ajustat (EBIT) a crescut cu 7,8%, de la 2,335 miliarde de euro la 2,516 miliarde de euro. Venitul net ajustat după deduceri a crescut cu 12,1%, de la 1,574 miliarde de euro la 1,764 miliarde de euro. Câştigurile per acţiune preferenţială (EPS) au crescut de la 3,42 euro la 3,67 euro.

Divizia Laundry & Home Care (de detergenţi şi produse de îngrijire casnică) a continuat să genereze o creştere organică de 5,7%, peste evoluţia pieţelor relevante, care, în mare parte, a fost negativă. Nominal, vânzările diviziei au crescut cu 0,5% până la 4,580 miliarde euro. Divizia Beauty Care (de cosmetice) a raportat o creştere organică solidă de 3%, peste nivelul pieţelor relevante (majoritatea cu evoluţii negative). Nominal, vânzările diviziei au totalizat 3,51 miliarde euro, comparativ cu 3,542 miliarde euro în anul precedent. Divizia Adhesive Technologies a continuat să livreze o creştere profitabilă şi în 2013. Creşterea organică de 2,7% a fost uşor peste evoluţia pieţelor. Nominal, vânzările au totalizat 8,117 miliarde euro, transmite Henkel.

Kasper Rorsted, directorul general al Henkel, a declarat: "Pentru întregul an fiscal 2014, ne aşteptăm la o creştere organică a vânzărilor între 3 şi 5%. Ne aşteptăm ca indicatorul EBIT margin ajustat să crească până la circa 15,5% iar câştigurile per acţiune preferenţială (ajustat) să crească de ordinul unei cifre".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb