Hezbollah anunţă lupte în desfăşurare cu armata israeliană, în sudul Libanului

S.B.
Internaţional / 2 octombrie

Hezbollah anunţă lupte în desfăşurare cu armata israeliană, în sudul Libanului

Gruparea şiită libaneză pro-iraniană Hezbollah a transmis miercuri că duce lupte împotriva forţelor israeliene infiltrate în sudul Libanului, armata libaneză confirmând în acest timp doar o scurtă incursiune a trupelor israeliene, deşi relatările dinspre partea israeliană sugerează operaţiuni mai ample, dar totuşi limitate, informează Agerpres.

Este prima dată când Hezbollahul vorbeşte despre lupte directe cu trupele israeliene după ce liderul acestei grupări, Hassan Nasrallah, a fost ucis săptămâna trecută într-un puternic bombardament israelian asupra buncărului în care se afla în apropiere de Beirut.

Într-un comunicat emis miercuri, gruparea pro-iraniană afirmă că se luptă cu armata israeliană care s-a infiltrat în satul de graniţă Maroun al-Ras, după ce a susţinut mai devreme că a respins o tentativă israeliană de infiltrare într-un alt sat tot în zona de graniţă. Hezbollah a revendicat de asemenea mai mult de zece atacuri cu rachete sau artilerie asupra unor poziţii şi puncte de concentrare ale armatei israeliene în nordul Israelului şi în zona oraşului Haifa.

De partea sa, armata libaneză afirmă că soldaţii israelieni au efectuat miercuri o scurtă incursiune în două puncte din sudul Libanului. "O forţă a inamicului israelian a trecut Linia albastră (care separă cele două ţări) pe o distanţă de aproximativ 400 de metri pe teritoriul libanez" în două sectoare "şi s-a retras după o scurtă perioadă de timp", se arată într-un comunicat al armatei.

După aproape două săptămâni de bombardamente aeriene intense asupra unor ţinte ale Hezbollah în sudul şi estul Libanului, care au provocat peste o mie de morţi, inclusiv civili, şi o operaţiune spectaculoasă prin care au fost detonate de la distanţă mii de dispozitive de comunicaţii ale acestei grupări, acţiune soldată cu zeci de morţi şi mii de răniţi, de asemenea numeroşi civili, armata israeliană a anunţat luni lansarea unei serii de "incursiuni terestre limitare, localizate şi selective" împotriva grupării Hezbollah în sudul Libanului, dar este încă neclară anvergura reală a acestora şi a confruntărilor directe.

Israelul susţine totuşi că a reuşit să pătrundă în obiective şi tuneluri ale grupării pro-iraniene în urma operaţiunilor despre care afirmă că le efectuează de circa un an.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4952
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3087
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9751
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.4311

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb