Holde Agri Invest atrage 21 milioane de lei de la investitori şi încheie cu succes majorarea capitalului social

G.D.
Piaţa de Capital / 11 august 2022

Liviu Zăgan, director general Holde Agri Invest

Liviu Zăgan, director general Holde Agri Invest

Holde Agri Invest SA, o companie românească care exploatează terenuri agricole, anunţă încheierea operaţiunii de majorare a capitalului social şi atragerea a aproximativ 21 milioane de lei de la investitori, conform unui comunicat remis redacţiei. Capitalul atras va sprijini planurile de dezvoltare ale companiei.

"Suntem încântaţi că am încheiat cu succes această majorare de capital, cea de-a doua de la listarea companiei pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. Încrederea investitorilor noştri în planurile de dezvoltare ale Holde confirmă potenţialul de creştere şi expansiune al afacerii noastre. Le mulţumim pe această cale şi vom valorifica la maximum fondurile atrase pentru dezvoltarea companiei. Agricultura este un domeniu care investiţiile sunt necesare în mod constant pentru a putea obţine producţii în volume generoase şi sănătoase. În cadrul Holde avem o echipă motivată şi cu experienţă de top în tot ce înseamnă aspectele ce ţin de cultivarea culturilor, activitatea de arendă, financiară, comercială sau de responsabilitate socială. În ceea ce priveşte activitatea pe piaţa de capital, ne aflăm în plin proces de pregătire a companiei pentru transferul pe Piaţa Principală în 2023, un pas firesc în evoluţia noastră," a declarat Liviu Zăgan, director general Holde Agri Invest.

Potrivit sursei citate, în cadrul AGEA din aprilie 2022, acţionarii Holde Agri Invest au aprobat majorarea capitalului social al companiei prin emiterea unui număr de 32.034.898 acţiuni noi, Clasa A. Operaţiunea a fost desfăşurată în două etape, între iunie şi august 2022. În prima etapă, care a avut loc în perioada 24 iunie - 24 iulie 2022, acţionarii Holde au avut posibilitatea de a cumpăra acţiuni HAI nou emise, Clasa A, pe baza drepturilor de preferinţă HAIR03. La finalizarea acestei etape, investitorii au subscris un total de 10.288.970 de acţiuni, iar compania a atras aproximativ 17 milioane de lei. Acţiunile au avut o valoare nominală de 1 leu şi au fost oferite la un preţ de 1,65 lei/acţiune.

În data de 10 august 2022, a fost închisă cea de-a doua etapă a operaţiunii de majorare a capitalului social. În timpul acestei etape, 13.247.779 acţiuni noi rămase nesubscrise după prima etapă a majorării de capital social au fost emise ca urmare a compensării unor creanţe cu valoarea totală de aproximativ 22 milioane de lei - creanţe certe, lichide şi exigibile rezultate din contractele de cesiune încheiate între companie şi deţinătorii de acţiuni din Clasa B în cadrul programului de răscumpărare aprobat în cadrul AGEA din aprilie 2022 şi o creanţă certă, lichidă şi exigibilă a Administratorului Unic faţă de companie.

Anularea acţiunilor din Clasa B răscumpărate în cea de-a doua etapă a operaţiunii de majorare a capitalului social urmează să fie supusă votului în următoarea Adunare Generală a Acţionarilor, restul de aproximativ 400 de mii de acţiuni din Clasa B, pentru care nu s-au semnat contracte de răscumpărare, urmând să fie răscumpărate până la data de 27.10.2023, subliniază sursa citată.

După stabilirea numărului total de acţiuni necesare conversiei creanţelor descrise mai sus, alte 8.498.141 de acţiuni clasa A care au rămas nesubscrise în prima etapă au fost oferite investitorilor în timpul plasamentului privat. În cadrul acestei etape, investitorii au subscris un număr de 2.362.320 de acţiuni, compania atrăgând aproximativ 4 milioane de lei, suplimentar faţă de sumele atrase în cadrul primei etape.

"Operaţiunea de majorare a capitalului social încheiată astăzi ne aduce mai aproape de obiectivul nostru de a creşte profitabilitatea activităţii noastre şi le mulţumim investitorilor pentru că sunt alături de noi. În ceea ce priveşte utilizarea fondurilor atrase, aproximativ 65% vor fi îndreptate spre extinderea suprafeţelor prin achiziţia de ferme în judeţe, precum Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, dar şi Olt sau Constanţa. Restul de 35% va fi utilizat pentru investiţii în modernizarea fermelor existente, în vederea creşterii semnificative a profitabilităţii companiei. Modernizarea fermelor noastre include investiţii în spaţii de depozitare, utilaje şi irigaţii, care pot maximiza producţia, dar şi în proiecte agri-tech cu care putem avea sinergii foarte bune," a declarat Iulian Cîrciumaru, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Holde Agri Invest.

În ceea ce priveşte achiziţia de terenuri, Holde intenţionează să combine finanţarea prin fondurile atrase în urma majorării capitalului social cu împrumuturi bancare, în proporţie de 15%, respectiv 85%.

Acţiunile Holde Agri Invest sunt listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 1 octombrie 2020 şi se tranzacţionează sub simbolul bursier HAI. Compania are o capitalizare de piaţă de aproximativ 118 milioane de lei, se menţionează în comunicat.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb