HOTĂRÂREA NU ESTE DEFINITIVĂ ICCJ: Darius Vâlcov, cercetat în arest la domiciliu

Elena Deacu
Anticorupţie / 20 aprilie 2015

Actualizare 20:14

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, astăzi, propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de prelungire a arestării preventive în cazul lui Darius Vâlcov, instanţa supremă hotărând ca fostul ministru să fie cercetat în arest la domiciliu, scriu surse din presă.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la aceeaşi instanţă. Astfel, fostul ministru de Finanţe rămâne în arest preventiv până la o hotărâre definitivă de plasare a sa în arest la domiciliu sau de punere în libertate.

(Valentin Busuioc)

---

Actualizare 10:42

Fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov rămâne în arest preventiv, a decis definitiv, în această dimineaţă, instanţa supremă, potrivit surselor din presă.

Totodată, procurorii DNA ar urma să ceară prelungirea arestului pentru Darius Vâlcov, cele treizeci de zile dispuse iniţial apropiindu-se de sfârşit, menţionează sursa citată.

---

Fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov, arestat preventiv pentru trafic de influenţă, află luni dacă va fi cercetat în libertate.

Cei doi magistraţi de la Curtea Supremă, care au luat, vineri, în discuţie contestaţia lui Vâlcov la decizia prin care i-a fost respinsă cererea de înlocuire a arestării preventive, nu s-au pus de acord.

Unul s-a pronunţat în favoarea cererii, al doilea împotrivă. Astfel, luni, în completul de decizie va intra al treilea judecător pentru ca decizia să fie luată cu majoritate.

Decizia care va fi pronunţată va fi definitivă.

Pe 2 aprilie, Darius Vâlcov a fost arestat preventiv pentru 23 de zile, în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă.

Potrivit DNA, în anul 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Vâlcov, primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca, în schimbul oferirii sprijinului în influenţarea factorilor de decizie în vederea câştigării unor licitaţii de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, oraşele Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA).

În schimbul acestor contracte, Darius Vâlcov ar fi primit suma de aproximativ 2 milioane de euro, atât direct, cât şi prin intermediari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb