HUNCĂ, PSD:  "Guvernul Grindeanu propune mai multe burse pentru olimpicii internaţionali"

A.C.
Politică / 25 aprilie 2017

Mihaela Huncă (Sursa foto: Facebook)

Mihaela Huncă (Sursa foto: Facebook)

Deputatul PSD Mihaela Huncă a anunţat astăzi că în ultima şedinţă de guvern s-a aprobat proiectul de lege prin care va creşte numărul burselor de merit acordate elevilor care obţin distincţii la olimpiadele internaţionale.

Mihaela Huncă a declarat: "Guvernul Grindeanu propune mai multe burse pentru olimpicii internaţionali. Pin modificările aduse vor beneficia de burse pentru o perioadă de 12 luni, elevii care obţin premiile I, II, III şi menţiune la olimpiadele şcolare internaţionale. Conform legislaţiei din prezent se premiază cu bursă de merit numai unul din primele trei locuri pe care se situează un elev din România la concursurile internaţionale organizate pe discipline de învăţământ. De asemena se va majora şi cuantumul lunar al bursei, întrucât raportarea se va face la salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată la data acordării acesteia".

Deputatul PSD a subliniat: "Iniţiativa actualului Executiv de a premia mai mulţi tineri care ne reprezintă ţara la cel mai înalt nivel este un lucru extraordinar şi arată interesul pe care îl are Guvernul pentru stimularea şi dezvoltarea învăţământului preuniversitar şi superior din România. Colaborarea dintre Guvern şi Parlament funcţionează. Săptămâna trecută Camera Deputaţilor a adoptat proietul de lege pe care l-am elaborat cu privire la implicarea autorităţilor locale în asigurarea fondurilor pentru premierea elevilor care participă la olimpiadele şcolare judeţene. Cel mai important lucru este că atât parlamentarii PSD-ALDE, cât şi coaliţia de guvernare doresc să ofere şanse mai bune pentru tineri aici în România şi iau măsuri pentru a opri exodul acestora în alte state".

Proiectul de lege promovat de Guvern urmează să fie trimis săptămâna aceasta la Parlament pentru a fi dezbătut în comisiile de specialitate din cele două Camere şi apoi să fie adoptat de plenul Camerei Deputaţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb