IASB a publicat propunerile privind noul model de provizionare a creditelor

F.A.
Bănci-Asigurări / 12 martie 2013

Consiliul pentru Standarde Internaţionale de Contabilitate (IASB) a publicat la sfârşitul săptămânii trecute noile propuneri privind contabilizarea pierderilor din deprecierea activelor financiare, se arată într-un comunicat al KPMG.

"Noile propuneri vin să răspundă îngrijorărilor legate de provizionarea insuficientă şi cu întârziere a pierderilor din deprecierea creditelor şi sunt de natură să accelereze recunoaşterea acestor pierderi. Astfel, provizioanele constituite vor acoperi atât pierderile deja suportate, cum este cazul în prezent, cât şi o parte a pierderilor aşteptate în viitor", se menţionează în comunicat.

"Noile propuneri aduc o modificare semnificativă a modelului de provizionare şi este de aşteptat să producă un impact semnificativ la nivelul băncilor şi altor instituţii financiare", a declarat Şerban Toader, Senior Partner al KPMG în România.

Propunerile formulate de IASB introduc o nouă metodologie de recunoaştere a pierderilor din depreciere, bazată pe pierderile aşteptate, pentru a reflecta deteriorarea calităţii activelor financiare precum portofoliile de credite. Modelul propus presupune înregistrarea de provizioane pentru acoperirea pierderilor aşteptate până la scadenţa finală pentru activele financiare al căror risc de credit a crescut semnificativ faţă de momentul iniţial, precum şi a pierderilor aşteptate în următoarele 12 luni pentru celelalte active financiare.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb