Iaşiul ar putea avea un hub dedicat industriilor creative

A.P.
Cultură / 4 februarie 2021

Iaşiul ar putea avea un hub dedicat industriilor creative

Federaţia Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC) îşi exprimă intenţia de a dezvolta, în parteneriat cu Primăria Iaşi, primul hub din Iaşi dedicat exclusiv industriilor creative, numit Proiectul cultural "CREATIVE HUB" sau Iaşi Creative Space, potrivit unui comunicat de presă al FEPIC.

Irina Schrotter, preşedinte FEPIC a declarat: "Ne dorim să oferim industriilor creative din Iaşi un spaţiu care să faciliteze contactul direct, schimbul de idei, practica, dezvoltarea de competenţe etc. Un spaţiu de conectare a jucătorilor consacraţi de pe piaţa industriilor creative cu tinerii creativi, cu start-up-urile inovative, obiectul fiind crearea de produse inovative cu valoare adăugată mare, dar şi valenţe culturale educative şi de dezvoltare a abilităţilor de învăţare, educare şi experimentare. Toate acestea având ca scop investiţia pe termen lung în comunitatea ieşeană".

Proiectul calcă pe urmele exemplelor lansate în Bucureşti de către The Institute şi CCC ( Centrul cultural clujean) propunându-şi organizarea şi desfăşurarea unei agende care să cuprindă un număr important de evenimente şi ateliere din zona culturală.

Primul obiectiv este identificarea unui spaţiu care să poată găzdui în viitor un centru modern pentru industriile creative pe care să-l construim accesând fonduri europene, private şi publice. Iaşi Creative Space doreşte crearea de trafic cultural precum şi un procent de rezidenţe şi are ca obiectiv final demonstrarea utilităţii unui asemenea spaţiu creativ într-un oraş universitar de talia Iaşului.

În primele două luni de la lansare acest spaţiu ar trebui să găzduiască o serie de evenimente precum: Filit, Romanian Creative Week, Perform (Festival de teatru şi artă performativă independentă), tabere de creaţie muzicală şi un studio de producţie virtuală.

Alegerea unui spaţiu potrivit cu activităţile desfăşurate şi care la rândul lui să transmită creativitate este extrem de importantă, aşa încât susţinerea oferită de autorităţile locale este esenţială în acest demers.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb