ÎCCJ A ADMIS CONTESTAŢIA DNA Darius Vâlcov trece în arest preventiv

A.C.
Anticorupţie / 2 aprilie 2015

Darius Vâlcov trece în arest preventiv

Actualizare 18:15 Darius Vâlcov, luat din sediul DNA şi dus în arestul Poliţiei

Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov a fost luat joi din sediul DNA şi dus în arestul Poliţiei, după ce ÎCCJ a emis mandat de arestare preventivă pe numele său.

El a fost scos cu cătuşe din sediul DNA, unde s-a prezentat în jurul orei 15.00.

(Elena Deacu)

---

Actualizare 16:16

Instanţa supremă a decis, azi, arestarea preventivă a fostului ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis astfel contestaţia procurorilor DNA la decizia din 26 martie prin care s-a decis cerecetarea lui Vâlcov în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.

Judecătorii au decis ca Vâlcov să fie arestat preventiv 23 de zile, între 2 şi 24 aprilie.

------------

Actualizare 15:51

Darius Vâlcov a fost adus din nou astăzi la DNA, la intrare declarând că a venit pentru noi declaraţii în dosarul în care este anchetat.

(Elena Deacu)

---

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat ieri, pentru azi, pronunţarea deciziei pe contestaţia depusă de DNA la hotărârea instanţei de a-l cerceta în arest la domiciliu pe fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov.

Pe 26 martie, ÎCCJ a respins cererea DNA de arestare preventivă a lui Darius Vâlcov, acesta fiind plasat în arest la domiciliu, însă procurorii au făcut contestaţie.

Ieri, procesul a durat aproximativ 20 de minute, după ce Darius Vâlcov nu a mai dorit să dea o declaraţie în faţa judecătorilor.

În acest dosar, Darius Vâlcov este acuzat de trafic de influenţă.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Vâlcov, primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca în schimbul oferirii sprijinului în influenţarea factorilor de decizie în vederea câştigării unor licitaţii de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, oraşele Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA). În schimbul acestor contracte, Darius Vâlcov ar fi primit suma de aproximativ două milioane de euro, atât direct, cât şi prin intermediari.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Deci, ori l-au imbogatit cu toate mijloacele de ascultare posibile si imposibile, pentru a identifica alte ascunzatori, eventual locatiile conturilor, numere, parole, notarii din offshore-urile unde are firmele, paravanele sub care lucreaza si are in proprietate firmele, ori pur si simplu totul este o "albire" in stil romanesc, marca serviciilor care disponibilizeaza acum paravanul prin care au lucrat anumite operatiuni soldate cu aceste investitii interesante in arta. Oricum ar fi, oameni ca Sova, Valcov si altii nu pot fi lasati liberi, in principiu, pnetru ca ei pot influenta tot ce tine de acuzatiile aduse lor, ce D-zeu vorbim noi aici... Deci, poate doar Cristoiu sa ne mai lamureasca, ca itele sunt tare incurcate la nivelul justitiei romanesti inregimentate (sa ma scuze, dar judecatorii principali nu pot fi liberi, in Romania de azi, e clar ca buna ziua, ci doar se mimeaza libertatea lor individuala, atunci cand societatea incepe sa ia in vizor pe unul sau pe altul... de fapt, ii trag pe dreapta, uneori in baga la pensie...).

    fuuuuk. si cu Picasso cel mic de batuseram palma pentru el cum ramine?

    Asta a gandit pentru bunul mers al tarii, nu ar mai trebui o taxa sau un tva 100% ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb