ÎCCJ: Ludovic Orban rămâne sub control judiciar

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 20 aprilie 2016

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, marţi, plângerea depusă de Ludovic Orban prin care acesta contesta măsura controlului judiciar impusă de DNA, în dosarul în care este acuzat că a solicitat sprijin financiar unui om de afaceri în vederea susţinerii candidaturii sale la funcţia de primar general al Capitalei, potrivit portalului instanţei.

Orban a fost pus sub acuzare de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, după ce, în martie, a contactat un om de afaceri solicitându-i sprijin financiar în campania electorală pentru alegerile locale, amitneşte Agerpres.

Potrivit DNA, pe 1 martie, Ludovic Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale.

"Ulterior, la 20 martie, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Orban a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una - două săptămâni.

Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie a acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri", susţin procurorii.

De altfel, procurorii DNA i-au audiat marţi, în calitate de martori, pe Sorin Oancea, acţionar la postul B1 Tv, şi pe Cozmin Guşă, acţionar la Realitatea TV.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb