Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, marţi, plângerea depusă de Ludovic Orban prin care acesta contesta măsura controlului judiciar impusă de DNA, în dosarul în care este acuzat că a solicitat sprijin financiar unui om de afaceri în vederea susţinerii candidaturii sale la funcţia de primar general al Capitalei, potrivit portalului instanţei.
Orban a fost pus sub acuzare de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, după ce, în martie, a contactat un om de afaceri solicitându-i sprijin financiar în campania electorală pentru alegerile locale, amitneşte Agerpres.
Potrivit DNA, pe 1 martie, Ludovic Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale.
"Ulterior, la 20 martie, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Orban a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una - două săptămâni.
Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie a acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri", susţin procurorii.
De altfel, procurorii DNA i-au audiat marţi, în calitate de martori, pe Sorin Oancea, acţionar la postul B1 Tv, şi pe Cozmin Guşă, acţionar la Realitatea TV.