Administraţia Trump transmite un mesaj clar industriei petroliere şi de gaze

A.B.
Internaţional / 16 martie

Administraţia Trump transmite un mesaj clar industriei petroliere şi de gaze

Oficialii administraţiei Trump au transmis clar industriei petroliere, de gaze şi minerit că guvernul este un aliat în sprijinul exploatării resurselor naturale pe terenuri şi ape federale, transmite Reuters, care afirmă următoarele.

Secretarul de Interne, Doug Burgum, a declarat la cea mai mare conferinţă energetică că administraţia Trump nu consideră schimbările climatice o ameninţare existenţială, explicând că "încălzirea globală este doar un efect secundar al dezvoltării resurselor naţionale, esenţiale pentru creşterea economică şi securitatea naţională".

Burgum a adăugat că firmele care dezvoltă resurse pe terenuri federale sunt "clienţi" care contribuie la bugetul naţional: "Dacă cineva îmi trimitea venituri, nu era un inamic. Era un client". De asemenea, Trump a subliniat într-o postare pe Truth Social că a ordonat "o acţiune militară decisivă" împotriva houthi în Yemen, subliniind că atacurile lor asupra navelor şi dronelor americane nu vor fi tolerate.

Criticând accentul pus de administraţia Biden pe schimbările climatice, Burgum a numit acest lucru o "ideologie" şi a subliniat că "ameninţările existenţiale pentru SUA sunt Iranul şi cursa Chinei pentru dominaţie în inteligenţa artificială". Wright, secretarul Energiei, a susţinut că sursele de energie regenerabilă nu vor putea înlocui complet combustibilii fosili, având în vedere cerinţele economiei şi ale avansului tehnologic, potrivit sursei citate.

Liderii industriei petroliere au salutat abordarea administraţiei Trump. CEO-ul ConocoPhillips, Ryan Lance, a spus că "echipa energetică a SUA înţelege industria", iar Mike Wirth de la Chevron a menţionat că industria are nevoie de "o abordare echilibrată". Totuşi, unii lideri au recunoscut că producţia de petrol a SUA va ajunge la un plafon în următorii ani, cu toate că TotalEnergies a sugerat redeschiderea forajelor în Golful Mexic.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Golful Mexic e denumit Golful America acum.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Apr. 2025
Euro (EUR)Euro4.9775
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3683
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3438
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7573
Gram de aur (XAU)Gram de aur452.6946

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
energyexpo.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb