Companiile germane se confruntă cu un val de insolvenţe

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 aprilie

Companiile germane se confruntă cu un val de insolvenţe

English Version

Situaţia economică dificilă care persistă în Germania continuă să afecteze mediul de afaceri, împingând tot mai multe companii spre faliment, se arată într-un articol publicat de cotidianul german Zeit la finalul săptămânii trecut. Sursa citată afirmă că, potrivit datelor publicate de Oficiul Federal de Statistică, numărul cererilor de insolvenţă a înregistrat o nouă creştere în luna martie, urcând cu 5,7% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut. De remarcat, totuşi, este faptul că rata de creştere a rămas pentru prima dată, din iunie 2024, în intervalul de o single digit (+6,3%).

Potrivit datelor prezentate de cotidianul german, în ianuarie 2025 instanţele locale au înregistrat 1.830 de cazuri de insolvenţă corporativă, cu 12,8% mai multe faţă de ianuarie 2024. Acestea implică creanţe ale creditorilor în valoare totală de 5,3 miliarde euro, o creştere notabilă faţă de ianuarie 2024, când creanţele se situau sub 3,5 miliarde euro. Sectoarele cele mai afectate rămân, ca şi în lunile precedente, cele ale depozitării şi transporturilor, unde firmele au fost nevoite să solicite insolvenţa mai frecvent decât în alte domenii.

Pe parcursul întregului an 2024, instanţele districtuale au primit 21.812 cereri de insolvenţă - o creştere de 22,4% faţă de 2023, când deja fusese înregistrat un salt semnificativ de 22,1%. Aceasta este cea mai mare valoare anuală înregistrată din 2015, când au fost raportate 23.101 cazuri. Mai mult, cifrele actuale se apropie de nivelurile înregistrate în timpul crizei financiare din 2009, ceea ce reflectă gravitatea situaţiei economice din Germania, afirmă sursa citată.

Camerele de Industrie şi Comerţ din landurile Germaniei avertizează că acest val de insolvenţe este departe de a se fi încheiat, arată articolul din cotidianul Zeit. Potrivit studiilor economice realizate de experţii acestor instituţii, companiile mici sunt cele care se confruntă cel mai des cu blocaje de lichiditate, ceea ce le vulnerabilizează suplimentar. Analistul-şef al DIHK, Volker Treier, a subliniat pentru cotidianul Zeit că acesta reprezintă un semnal clar de alarmă pentru coaliţia guvernamentală, care trebuie să ia măsuri rapide şi concrete pentru a sprijini economia şi a evita o criză şi mai profundă.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Asta este rezultatul politicii UE si a Germaniei Green Deal…Petrol si gaze foarte scumpe Americane in loc de petrol si gaze super ieftine Rusesti primite direct pe conducte…

    1. Gazul rusesc a dispărut pentru totdeauna. Economiile europene se adaptează, Rusia, nu.

    Dar ce conteaza,

    sa curga euroii si rachetele Taurus la actorasul planetar,

    fraierii de nemti,oricum sunt condusi spre al 3-lea RM. 

    1. Le primiți curând... în cap.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Apr. 2025
Euro (EUR)Euro4.9775
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3683
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3438
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7573
Gram de aur (XAU)Gram de aur452.6946

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb