IFC finanţează cu 8,75 milioane de dolari ţări din Europa de Sud-Est

Ziarul BURSA #Internaţional / 6 iulie 2005

Corporaţia Financiară Internaţională, membră a Grupului Băncii Mondiale care se ocupă de sectorul privat, a lansat un nou program de asistenţă tehnică şi consultanţă pentru consolidarea dezvoltării sectorului privat şi infrastructurii în Europa de Sud-Est. Parteneriatul Întreprinderilor Private (Private Enterprise Partnership - PEP) pentru Europa de Sud-Est a primit din partea IFC o finanţare iniţială de 8,75 milioane dolari pe o perioadă de cinci ani. Programul va funcţiona în Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Moldova, România şi Serbia şi Muntenegru.

PEP - Europa de Sud-Est va urmări iniţial efectuarea unor intervenţii inovatoare cu ţintă precisă care să contribuie la dezvoltarea sectorului privat prin întărirea sectorului financiar, îmbunătăţirea accesului la finanţare, ameliorarea climatului de afaceri şi stabilirea de legături pe lanţul ofertei. Proiectele vor include, printre altele, introducerea de mecanis-me alternative de soluţionare a litigiilor, un program de conducere a întreprinderilor (corporate governance), înfiinţarea sistemelor de reciclare şi introducerea standardelor UE şi internaţionale. Programul va mai asigura şi servicii de consultanţă pentru structurarea şi implementarea parteneriatelor public-private în infrastructură. Se estimează că prin contribuţiile IFC la PEP-Europa de Sud-Est vor fi obţinute fonduri de aproximativ 26 milioane dolari din partea donatorilor.

"La baza noului program de cinci ani va sta modelul Parteneriatului cu Întreprinderile Private folosit de IFC în acordarea asistenţei tehnice în multe părţi ale lumii", a declarat Khosrow Zamani, director IFC pentru Europa de Sud şi Asia Centrală.

IFC finanţează investiţiile în sectorul privat al ţărilor în curs de dezvoltare din întreaga lume, mobilizează capital pe pieţele financiare internaţionale, îşi ajută clienţii la îmbunătăţirea durabilă a condiţiilor sociale şi de mediu şi furnizează asistenţă tehnică şi consultanţă guvernelor şi întreprinderilor. De la înfiinţarea sa în 1956 şi pînă la sfîrşitul anului fiscal 2004, IFC angajase mai bine de 44 miliarde dolari din propriile fonduri şi realizase aranjamentele necesare sindicalizării altor 23 miliarde dolari puse la dispoziţia a 3.143 societăţi din 140 ţări în curs de dezvoltare. Portofoliul angajamentelor IFC pe plan mondial în anul fiscal 2004 totaliza 17,9 miliarde dolari în numele său şi 5,5 miliarde dolari SUA în cel al participanţilor la împrumuturi sindicalizate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb