IGPR: Percheziţii la persoane şi firme bănuite că au cauzat un prejudiciu de 2,2 milioane de lei

Andrei Stan
Anticorupţie / 22 mai 2017

Percheziţii la persoane şi firme bănuite că au cauzat un prejudiciu de 2,2 milioane de lei

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice efectuează, în această dimineaţă, un număr de douăsprezece percheziţii în municipiul Bucureşti şi în trei judeţe, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 2,2 milioane de lei, prin evaziune fiscală şi spălare de bani, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Astfel, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează un număr de 12 percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Argeş şi Cluj.

Activităţile se desfăşoară la domiciliile unor persoane şi sediile sociale (punctele de lucru) ale unor societăţi comerciale, cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor evaziune fiscală şi spălare de bani.

IGPR precizează: "Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite ar fi realizat venituri pe care nu le-ar fi declarat organelor fiscale, prejudiciind în acest fel bugetul consolidat al statului.

Banii proveniţi din infracţiunea de evaziune fiscală ar fi fost transferaţi în contul unei persoane fizice, sub formă de preţ al unui antecontract de vânzare - cumpărare a unor terenuri agricole (ulterior a fost reziliat) şi însuşiţi de una dintre persoanele bănuite".

Astfel, cei în cauză, în perioada 2010-2011, în calitate de administratori de fapt la patru societăţi comerciale, ar fi încasat venituri de 6.546.600 de lei, în baza unor facturi fiscale, declarând nereal achiziţii la organele fiscale, pentru a se înregistra cu T.V.A. deductibil, mai spun poliţiştii.

Expertiza contabilă efectuată în cauză a stabilit un prejudiciu cert în valoare de 2.254.773 de lei, compus din 1.352.864 de lei T.V.A. şi 901.909 lei impozit pe profit, potrivit sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb