Ilie Carabulea: Majorăm capitalul Băncii Carpatica, cum au făcut-o şi ceilalţi

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 ianuarie 2010

Ilie Carabulea: Majorăm capitalul Băncii Carpatica, cum au făcut-o şi ceilalţi

Ilie Carabulea, cel mai mare acţionar al Băncii Comerciale Carpatica (simbol BCC), spune că banii pe care instituţia îi va obţine în urma majorării de capital de 103 milioane de lei, ce urmează să fie supusă aprobării acţionarilor pe 13 martie, vor fi folosiţi pentru consolidarea poziţiei băncii pe piaţa autohtonă.

Domnul Carabulea a declarat, pentru ziarul BURSA: "Vom folosi aceşti bani pentru susţinerea activităţii bancare în condiţiile în care aproape toate băncile mari de la noi au beneficiat de majorări de capital de la băncile mamă. Noi nu avem o bancă-mamă, însă avem acţionari-tată."

Ilie Carabulea spune că BCC a traversat cu bine perioada de criză, însă, acum, are nevoie de sprijin ca să se dezvolte în continuare: "Banca Carpatica are un grad de solvabilitate de 12,49%, peste cel de 10% cerut de Banca Centrală, merge bine, are echilibru financiar. Nu am făcut majorare de capital în timpul crizei pentru că nu am avut nevoie".

La începutul lunii octombrie 2009, Consiliul de Administraţie al Băncii Carpatica l-a numit pe Nicolae Surdu în funcţia de director general, în locul lui Nicolaie Hoanţă, care ocupa şi funcţia executivă, aprobând totodată o conducere dualistă a băncii, prin directorat şi consiliu de supraveghere.

La sfârşitul lui octombrie, banca a anunţat că George Ciobănaşu va ocupa funcţia de director general adjunct.

"Vrem să facem ceva mai mult pentru bancă, nu este suficient să schimbi managementul dacă nu îi dai şi capital la îndemână", ne-a mai spus domnul Carabulea.

Acesta consideră că BCC are nevoie de o susţinere mai puternică, atât de capital, cât şi de "know-how" ca să se dezvolte peste nivelul la care a ajuns. În acest sens, nu exclude posibilitatea ca o bancă străină să participe la majorarea de capital recent propusă acţionarilor.

"Nu am avut discuţii concrete pentru vânzarea băncii. Dacă vine o bancă străină si vrea să participe la majorarea de capital, nu o să exclud această posibilitate", a completat Ilie Carabulea.

Banca Comercială Carpatica are o capitalizare de 234,91 milioane de lei, potrivit preţului de 0,103 lei/acţiune înregistrat în şedinţa bursieră de ieri.

Ilie Carabulea deţine 36,45% din acţiunile băncii, iar Alin Albu are o participaţie de aproape 10% din capitalul băncii.

Ilie Carabulea caută la Viena parteneri pentru Carpatica Asig

Ilie Carabulea poartă mai multe discuţii la Viena pentru un parteneriat între societatea de asigurări pe care o deţine, Carpatica Asig, şi o companie străină.

Domnul Carabulea a spus, pentru ziarul BURSA: "Este un moment propice pentru dezvoltarea afacerilor atât în domeniul bancar, cât şi în cel al asigurărilor deoarece economia mondială a luat-o în sus. Sunt interesat de un parteneriat în domeniul asigurărilor, avem o cotă de piaţă între 2,3 şi 2,6% şi vrem să ne întărim poziţia".

Zvonuri despre vânzarea Carpatica Asig către austriecii de la Grawe, de exemplu, au tot circulat în piaţă, cu precădere după ce directorul general al Grawe, Peter Kasyk, a intrat, în 2009, în Consiliul de Administraţie al societăţii autohtone de asigurări. Ilie Carabulea a infirmat atunci că ar exista vreo intenţie concretă de preluare din partea celor de la Grawe.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. De ce in politica fata de salariati este "ciuma" daca fata de banca se considra "actionar-tata" ?? 

    Acest personaj mocirtan carabulea isi bate joc de toti.Se poarta ca un mitocan cu salariatii.Nu stiu cum se mai asigura cineva la carpatica cind in caz de daune nea carabulea nu plateste decit daca vrea el.Vorba lui la banii mei fac ce vreau.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb