Imigraţie: Franţa anunţă întăriri la frontiera cu Italia

E.M.
Internaţional / 12 septembrie 2023

Imigraţie: Franţa anunţă întăriri la frontiera cu Italia

Franţa a anunţat marţi trimiterea unor întăriri pentru a lupta împotriva imigraţiei clandestine la frontiera cu Italia, unde presiunea creşte, relatează Agerpres.

Numărul migranţilor sosiţi pe coastele italiene s-a dublat în acest an în raport cu 2022 şi mulţi dintre ei caută să-şi continue drumul spre Franţa, traversând Alpii. Imigraţia este, de mai mulţi ani, un subiect ultrasensibil în relaţiile franco-italiene.

Ministrul de interne francez Gerald Darmanin a afirmat: "Avem o creştere de 100% a fluxurilor care afectează regiunea Alpes-Maritimes şi Alpii pe ansamblu", după o vizită la postul de frontieră din Menton (sud-estul Franţei), anunţând trimiterea de întăriri.

Unităţi ale forţelor mobile, poliţişti şi jandarmi, vor trece de la două la patru, pentru a atinge un total de peste 200 de agenţi. Militarii detaşaţi pentru recunoaşterea nocturnă pe munte în cadrul operaţiunii Sentinelle vor trece de la 60 la 120 şi efectivele vameşilor vor fi de asemenea dublate, a asigurat ministrul.

La sfârşitul lunii aprilie, premierul francez Elisabeth Borne anunţase deja trimiterea a 150 de jandarmi şi poliţişti suplimentari în această zonă.

Forţele de ordine pot utiliza de acum drone pentru supravegherea punctelor de trecere şi un proiect de lege asupra imigraţiei, care urmează să fie dezbătut în Senat în toamnă, prevede extinderea fâşiei de teritoriu în cadrul căreia migranţii pot fi respinşi, stabilită în prezent la 20 km.

"Multe mijloace tehnologice, o mai bună organizare şi în primăvară, eu sper, o legislaţie care ne va ajuta să luptăm mai eficient", a adăugat Darmanin, recunoscând totuşi că numeroşi factori, precum instabilitatea în Sahel, vor accentua şi mai mult presiunea migratorie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb