IMM-URILE PRIMESC BANI DE LA BERD PRIN VB LEASING "VB Leasing" şi-a anunţat alianţa strategică cu "Immoconsult România"

Eduard Dobre
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 24 august 2006

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a acordat Volksbank Leasing Ro-mânia un împrumut de 10 milioane euro pentru finanţarea IMM-urilor. Acest credit este parte a unui program de finanţare mai amplu, care combină resursele BERD şi ale Uniunii Europene, pentru dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

Acordul a fost semnat de către Hildebrand Gacek, directorul BERD în România, Michael Unterguggenberger şi Răzvan Diaconescu, administratorii VB Leasing România şi Udo Bruner, CEO VB Leasing In-ternational.

Suma va fi destinată exclusiv finanţării prin leasing a IMM-urilor, prin credite cu valori cuprinse între 30.000 şi 125.000 euro. "Dorinţa noastră de a pune la dispoziţia IMM-urilor o finanţare prin leasing cât mai consistentă primeşte astăzi un suport puternic din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare" a afirmat în cadrul conferinţei domnul Michael Unterguggneberger, ad-ministrator al VB Leasing.

Totodată, UE va atribui încă 100.000 euro ce vor fi folosiţi pentru asistenţă tehnică necesară dezvoltării şi introducerii unor produse de leasing destinate stimulării creşterii afacerilor întreprinzătorilor români.

În cadrul conferinţei de presă de ieri, VB Leasing a anunţat şi realizarea unei alianţe strategice cu Immoconsult România, şi ea membră a grupului Volksbank, în vederea finanţărilor prin leasing pe piaţa imobiliară. Fondată în 1998, această societate şi-a început activitatea în România ca dezvoltator de proiecte imobiliare. Unele dintre cele mai importante proiecte dezvoltate sunt Băneasa Center, Budişteanu Center şi Buzeşti, cu o suprafaţă totală de 18.000 mp.

Răzvan Diaconescu, admins-trator al VB Leasing , a declarat: "Aşa cum am promis anul trecut, am găsit cea mai bună soluţie de a lucra şi pe această piaţă, iar această soluţie este Immoconsult, o companie membră a grupului din care facem şi noi parte".

Creditele acordate de către Immoconsult se vor situa între 1,5 milioane euro şi 7 milioane euro, pentru un proiect. Alexander Marcian, reprezentantul Immoconsult Leasing, a declarat că anul viitor este aşteptată o creştere de 15-20% a pieţei imobiliare, bugetul alocat de către Immoconsult pentru a veni în sprijinul acestei creşteri situându-se în jurul valorii de 30-40 milioane euro.

Potrivit domnului Diacones-cu, piaţa auto va avea o creştere mai mică anul viitor, o dată cu intrarea României în Uniunea Europeană, în schimb vor creşte achiziţiile de utilaje de construcţii şi alte echi-pamente.

VB Leasing - prezentarea rezultatelor financiare

VB Leasing este una din firmele de top de pe piaţa de leasing din România. Valoarea contractelor noi încheiate anul trecut a fost de 112 milioane euro, iar a celor din primele opt luni ale acestui an va depăşi 110 milioane euro.

Cea mai importantă contribuţie la creşterea volumului de afaceri noi derulate a avut-o finanţarea de vehicule de pasageri şi comerciale, cu 63% din totalul afacerilor VB Leasing. Au urmat, în ordine, achiziţiile de camioane, remorci şi utilaje de construcţii cu 30% şi echi-pamente industriale diverse cu 7%.

De la intrarea pe piaţă, în septembrie 2000, compania a adunat un portofoliu de 16.000 de clienţi cu care a semnat 27.000 de contracte, cu o valoare totală de peste 400 milioane euro. Portofoliul VB Leasing constă în 15% persoane fizice şi 85% per-soane juridice din care majoritatea sunt IMM-uri. Pentru anul viitor, compania şi-a propus deschiderea de noi birouri regionale, în Sibiu, Ploieşti şi Miercurea Ciuc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb