Impact Developer&Contractor păstrează 70 ha teren "în vederea aprecierii valorii"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 mai 2014

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer&Contractor (IMP) are în portofoliu peste 70 de hectare de teren în Bucureşti, Constanţa şi Oradea, pe care îl "deţine în vederea aprecierii valorii", proprietăţi evaluate la sfârşitul primului trimestru la 215 milioane de lei (48 milioane de euro).

Terenurile, în suprafaţă de 734.487 metri pătraţi (din 658.925 mp în Bucureşti), reprezintă 93% din investiţiile imobiliare în sold, care mai includ proprietăţi rezidenţiale, deţinute în acelaşi scop, inclusiv unităţi închiriate, în medie pe 1 an. Per total, investiţiile imobiliare erau evaluate la 230 milioane de lei, comparabil cu nivelul din perioada similară a anului trecut.

"Datorită scăderii continue a preţurilor la imobilele rezidenţiale începând cu 2008, conducerea societăţii a decis să excludă o parte din apartamente din lista proprietăţilor rezidenţiale destinate vânzării pe parcursul desfăşurării normale a activităţii, pentru a le vinde când nivelul preţurilor pe piaţa imobilelor va înregistra creşteri. Aceste apartamente au fost clasificate ca investiţii imobiliare, restul imobilelor rezidenţiale fiind clasificate ca stocuri. Începând cu momentul luării acestei decizii, proprietăţile sunt destinate închirierii până când vom considera că preţul de piaţă este realizabil într-o tranzacţie de vânzare", se arată în raportul trimestrial al companiei, citat de Mediafax.

Pe lângă aceste proprietăţi, compania mai deţine ternurile pe care intenţionează să dezvolte proiecte imobiliare noi, evaluate la 28,8 milioane de lei (6,5 milioane euro), în timp ce ratele pentru utilităţi şi proprietăţi imobiliare în curs de execuţie au o valoare de 29 milioane de lei (6,6 milioane de euro).

Totodată, proprietăţi imobiliare finalizate, respectiv apartamentele deţinute în vederea vânzării, au o valoare de 28,8 milioane de lei (6,5 milioane de euro).

Compania a raportat pentru primul trimestru al anului o cifră de afaceri de 3,2 milioane de lei, aproximativ jumătate din cea înregistrată în perioada similară a anului trecut, de 6 milioane de lei, în condiţiile în care vânzările s-au redus cu 43% la 3,2 milioane de lei, de la 5,9 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. felicitari domnului iaciu si echipei pentru redresarea rapida si spectaculoasa a impactului

    nu as fi crezut ca asa ceva este posibil intr un timp asa scurt

    multumim 

    1. unde vezi tu, ionescule, REDRESARE? Ca trim. I 2014 s-a incheiat tot cu pierdere! E adevarat, o pierdere ceva mai mica decat in perioada similara a anului trecut dar astea se mai pot aduce si din condei! Si, oricum a fost ales in CA un nou membru care la propria-i firma a inregsitrat aproape an de an pierderi! Deci oricand in viitor se poate ajunge de unde s-a plecat! Dar atata timp cat la IMPact totul se bazeaza pe minciuna, indiferent ca ne cheama Popp sau Sandulescu sau Iaciu sau Mateescu NIMIC NU SE VA INDREPTA! Exemplific cu Oradea unde probleme cu Consiliul Local s-au stins avand la baza CONTRACTE DE V/C FICTIVE incheiate intre IMPact si angajatii proprii! Unde se practica la vanzare TVA redus de 5% desi imobilele respective NU SE CALIFICA pentru acest TVA(NEFINISATE si unele asezate pe suprafete mai mari de 250 mp, deci CONTRAR CODULUI FISCAL).

      Am cumparat actiunibla 0.13 sunt super castigator in loc sa cumperi mananci (...) ca un .......

      am actiuni, ce daca, nu castig nimic, cred ca tie iti este foame!

      Decat 1000 actiuni...........

      daca ai folosit cuvantul "decat" e clar ca esti sudist! Dar tu cate ai? Ca mie imi ajung atatea!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb