ÎN 2013, BRD, cifră de afaceri de 918 mil. euro pe piaţa de factoring

E.D.
Bănci-Asigurări / 17 aprilie 2014

BRD a realizat, în anul 2013, un volum al operaţiunilor pe piaţa de factoring, de 918 milioane euro, susţine compania într-un comunicat remis redacţiei.

"În contextul dificil al anului 2013, marcat de cea mai mare creştere a numărului insolvenţelor din ultimii 10 ani, am reuşit să obţinem o cifră de afaceri ridicată, în special datorită calităţii şi stabilităţii portofoliului nostru de clienţi", a declarat Anca Dogaru, Directorul de factoring al BRD.

Operaţiunile de factoring intern deţin şi în 2013 ponderea cea mai importantă, 76%, în timp ce operaţiunile de factoring de export reprezintă 19%, iar cele de import, 5%.

Comparativ cu 2012, operaţiunile de factoring intern s-au stabilizat, cele de factoring de export au crescut cu 6%, iar volumele aferente factoringului de import au scăzut cu 4%.

"Maturizarea şi stabilizarea portofoliului se remarcă şi la nivelul tipului de operaţiuni : cu regres şi fără regres, unde cea mai mare pondere, de 78%, o deţin operaţiunile fără regres. Această structură demonstrează capacitatea noastră de a prelua în continuare riscul de neplată al debitorilor cedaţi în cadrul operaţiunilor de factoring fără regres, în ciuda climatului economic fragil, printr-o monitorizare atentă a riscurilor combinată cu preocuparea de a găsi cele mai bune soluţii, adaptate nevoilor clienţilor, fie că vorbim despre IMM-uri sau despre mari companii multinaţionale", spune Anca Dogaru.

Prin factoring fără regres, clienţii beneficiază de o soluţie care acoperă nevoi diverse, în funcţie de profilul companiei: finanţare flexibilă corelată cu volumul vânzărilor, gestiune profesionistă a creanţelor şi asigurare împotriva riscului de neplată în situaţii de insolvenţă sau de neplată prelungită a debitorilor.

Prin operaţiuni de tip reverse factoring şi implicit prin parteneriatele încheiate între BRD şi companiile care doresc să implementeze programe de finanţare a furnizorilor, relaţia dintre un cumpărător şi furnizorii săi capătă valenţe noi, transformându-se într-o soluţie win-win: optimizarea capitalului şi fidelizarea furnizorilor din perspectiva cumpărătorului şi accesul la o sursă de finanţare sigură, stabilă şi în condiţii preferenţiale pentru furnizori.

În 2013, peste 450 de clienţi au apelat la operaţiunile de factoring ale BRD, banca gestionând peste 1.800 de relaţii vânzător-cumpărator şi aproximativ 255.000 de facturi. Pe sectoare de activitate, portofoliul prezintă o bună dispersie: construcţii (27%), industria metalurgică (17%), maşini şi echipamente (14%), comerţ (13%).

"Primele trei luni ale anului 2014 arată că factoringul continuă să rămână o opţiune pentru companiile din ţară noastră, cifra de afaceri din operaţiuni de factoring înregistrând o creştere cu 6% faţă de trimestrul 1 al anului 2013", spune Anca Dogaru.

BRD este prima bancă din România care a introdus în oferta sa, în 1993, operaţiunile de factoring, afiliindu-se în acelaşi an la Factors Chain International. În anul 2004, banca a devenit membru cu drepturi depline în această organizaţie, iar din 2011 este membru fondator al Asociaţiei Române de Factoring şi membru în Comitetul Director al acesteia.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb