ÎN 2015 Profitul Sameday Courier a stagnat, pe fondul unor afaceri în urcare cu 25%

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 februarie 2016

Profitul Sameday Courier a stagnat, pe fondul unor afaceri în urcare cu 25%

Reprezentanţii companiei estimează o creştere a profitului de 3,5 ori în 2016

"Delivery Solutions", compania care operează brandul "Sameday Courier" (simbol bursier SDAY), a obţinut, în 2015, un profit de 460.000 lei, similar cu cel din 2014, pe fondul unei creşteri de 25% a cifrei de afaceri, la 8,6 milioane de lei, la finalul anului trecut, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, rata de profit realizată de companie în anul 2015 a fost de 5,5%.

Compania anunţă că a realizat investiţii operaţionale importante, anul trecut: "Ca urmare a acestor investiţii, s-a înregistrat o creştere semnificativă a activelor imobilizate, care au urcat de la 192 de mii lei, în 2014, la 423 de mii lei, în 2015. De asemenea, capitalurile proprii au crescut cu un procent de peste 4%, ajungând la o valoare de 580 de mii de lei".

Lucian Baltaru, General Performance Manager al companiei, a declarat: "Pentru acest an ne propunem venituri totale de 11 milioane lei şi un profit brut de 1,6 milioane lei în urma investiţiilor făcute în anul 2015. Astfel, estimăm că Sameday Courier va atinge o rată de profit de 14,5% în 2016, în condiţiile în care rata de profit normalizată pentru anul 2015 a fost de 8,2%".

Domnul Baltaru apreciază că în 2015 a avut loc o creştere sănătoasă, aşezată pe mai mulţi piloni: "Unul dintre ei este creşterea generală a pieţei de curierat, dublată de o reaşezare a acestei industrii după dispariţia sau evoluţiile unor jucători. Evoluţia Sameday Courier reprezintă o creştere peste media pieţei".

Octavian Bădescu, fondator şi acţionar majoritar al companiei, apreciază că rezultatele pentru 2015 sunt mulţumitoare. Domnia sa a precizat: "La fel ca anul trecut, intenţionăm şi în acest an să propunem acţionarilor un randament al dividendului net distribuit sensibil superior randamentului net al depozitelor bancare. Piaţa de curierat creşte, impulsionată de dezvoltarea comerţului on-line, iar Sameday Courier are deja o tradiţie în acest domeniu. Sunt însă şi provocări ce ţin de gestionarea creşterii şi de evoluţiile competiţionale curente. Ne interesează creşterea, însă, dacă nu intervin oportunităţi excepţionale, obiectivele anului 2016 sunt în principal legate de calitatea serviciilor şi de profitabilitate".

În februarie 2015, Sameday Courier s-a listat pe sistemul alternativ de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) AeRO.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb