Producţia industrială (serie brută) a României a scăzut în 2020 cu 9,2% faţă de anul anterior, din cauza declinului înregistrat de cele trei sectoare industriale, respectiv industria prelucrătoare, industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate astăzi, transmite Agerpres.
Astfel, în anul 2020, industria prelucrătoare a scăzut cu 10,2%, industria extractivă cu 9,9% şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat cu 2,7%.
Conform INS, în luna decembrie 2020, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 8,8%. Industria prelucrătoare a scăzut cu 13,1%, în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au crescut cu 13,7%, respectiv cu 3,9%.
Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut faţă de luna precedentă cu 0,9%, datorită creşterilor înregistrate de cele trei sectoare industriale: industria extractivă (+3,4%), industria prelucrătoare (+0,5%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+ 0,4%), informează Agerpres.
Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 2,6%, ca efect al creşterilor înregistrate de industria prelucrătoare (+2,8%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+3,8%). Industria extractivă a scăzut cu 3,8%.
De asemenea, producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 1,6%, susţinută de creşterile producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+3%) şi industriei prelucrătoare (+1,2%). Industria extractivă a scăzut cu 4,4%.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.02.2021, 11:12)
"Producţia industrială a României a scăzut cu 9,2%"
Si acesta este un semn ca o sa creasca preturile la imobiliare.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.02.2021, 16:38)
Sper sa fie "un semn" ca ilustrii nostri conducatori sa se gandeasca de doua ori inainte de a repeta abordarea falita a pandemiei din primavara anului trecut.
Noi nu suntem nici Germania, nici Maria Britanie sa ne permitem genul acesta de auto-distrugere economica (nu ca nemtii sau englezoii si-ar permite-o).
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 12.02.2021, 18:53)
corect!
Romania nu are voie sa mai intre in carantina, in lockdown!
Efectiv nu mai are voie!
Ok, ne jucam de-a alerta, ne punem masca pe gura dar fara lockdown!
Nu avem voie sa mai intram in carantina sau o sa ajungem sa importam gunoi de la straini sa avem unde cauta sa culegem mancare de acolo sa mancam!