ÎN 2021 Afacerile înregistrate în serviciile de piaţă prestate populaţiei s-au majorat cu 17,3%

G.U.
Macroeconomie / 18 februarie 2022

Afacerile înregistrate în serviciile de piaţă prestate populaţiei s-au majorat cu 17,3%

Activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei, precum şi cele din transporturi au fost printre domeniile care au contribuit la creşterea cu 17,3% a cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, în cursul anului 2021, faţă de rezultatele din urmă cu un an, arată datele publicate, astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS), informează Agerpres.

Conform statisticii oficiale, în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2021, afacerile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei au consemnat o creştere de 27,9%, activităţile de transporturi s-au majorat cu 19,5%, alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+15,5%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+15,3%) şi activităţile de comunicaţii (+4,7%).

La nivel comparativ decembrie 2021 - decembrie 2020, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie brută, a crescut cu 17,7%, datorită activităţilor de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+34,2%), activităţilor de transporturi (+19,5%), altor servicii furnizate în principal întreprinderilor (+16,8%) şi activităţilor de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+9,7%). În aceeaşi perioadă, activităţile de comunicaţii au scăzut cu 3,3%.

Ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, afacerile din acelaşi domeniu au fost pe un trend ascendent, de plus 16,6%, raportat la perioada de referinţă.

Datele INS relevă, totodată, că, în decembrie 2021 vs noiembrie 2021, ca serie brută, cifra de afaceri rezultată din serviciile de piaţă prestate populaţiei s-a majorat, pe ansamblu, cu 9,2%. În acest context, serviciile furnizate în principal întreprinderilor au crescut cu 16,4%, activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei - cu 14,6%, activităţile de comunicaţii (+5,4%) şi activităţile de transporturi (+0,5%).

În ceea ce priveşte evoluţia cifrei de afaceri în serviciile de piaţă, ca serie ajustată, în decembrie 2021, comparativ cu luna anterioară din acelaşi an, creşterea a fost de 2,8%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb