ÎN 2021 Etex Building Performance a realizat o cifră de afaceri de 295 milioane de lei, în creştere cu 20% faţă de anul anterior

G.D.
Companii / 13 mai 2022

Etex Building Performance a realizat o cifră de afaceri de 295 milioane de lei, în creştere cu 20% faţă de anul anterior

Producătorul de sisteme de gips-carton, tencuieli şi gleturi Etex Building Performance (Siniat România), parte a Grupului Etex, a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de 295 milioane de lei, în creştere cu 20% faţă de anul 2020, datorită influenţei pozitive a pieţei construcţiilor rezidenţiale, industriale si din segmentul logistic, conform unui comunicat remis redacţiei. Pentru acest an, Etex Building Performance estimează că volumul vânzărilor va creşte cu 3-5%, în special datorită revenirii proiectelor comerciale şi logistice.

Potrivit sursei citate, în 2021, Etex Building Performance a investit un milion de euro pentru îmbunătăţirea capacităţii logistice a fabricilor de la Turceni şi Aghireşu, dar şi pentru demararea proiectului de recuperare a gipsului de la Rovinari şi retehnologizarea procesului de însăcuire la fabrica de la Aghireşu. Pentru anul acesta, compania are ca principal obiectiv implementarea instalaţiei de recuperare a gipsului de la Rovinari.

"Strategia noastră a identificat din timp segmentele cu cel mai mare potenţial de creştere şi am putut dedica acţiuni calibrate pentru maximizarea impactului. În acelaşi timp, ne-am bucurat de evoluţia favorabilă a pieţei, care a fost peste aşteptări. Începând din 2021 am format un departament specializat de Inside Sales, care a luat naştere tocmai pentru a putea răspunde mai bine solicitărilor partenerilor şi pentru a fi mai aproape de businessul acestora, într-un context în care piaţa se schimbă într-un ritm accelerat. De asemenea, am mărit viteza, frecvenţa de comunicare şi interacţiune cu clienţii,." a declarat Andrei POPA, Commercial Director Romania & SEE, Etex Building Performance.

Anul trecut, compania a accelerat proiectele de digitalizare a serviciilor destinate atât clienţilor B2B, cât şi a consumatorilor individuali, prin crearea de canale digitale specifice, în special în social media. De asemenea, Etex Building Performance a adaptat punctual strategia, în funcţie de specificul ţărilor din sud-estul Europei, către care exportă un procent de 45% din producţie. Mai mult, compania a asigurat funcţionarea în parametri a lanţului de aprovizionare şi a întreprins măsuri timpurii pentru a atenua efectul sincopelor de materie primă şi a oferi cele mai bune servicii, în contextul actual, subliniază sursa citată.

La rezultatele pozitive ale companiei au mai contribuit şi spectrul larg de soluţii de protecţie la foc oferite de divizia Promat, care completează sistemele de gipscarton Siniat. Promat oferă un pachet complet de sisteme şi soluţii de compartimentări, tubulaturi de ventilaţii, desfumare, etanşări la foc, protecţii structurale.

Mai mult, o creştere robustă a fost înregistrată de gama de ipsosuri şi gleturi produsă la Aghireşu, care se bucură de o recunoaştere bună în rândul dezvoltatorilor din segmentul rezidenţial, în special datorită orientării constructorilor către produse cu aplicare mecanizată, care eficientizează şi măresc viteza de execuţie.

Produsele din portofoliul Etex Building Performance au fost folosite în 2021 în cadrul unora dintre cele mai importante proiecte de construcţii din ţară, printre care AFI Tech Park, Marmura Residence, Hotel Autograph Collection, Birouri Makita, Cezara Residence şi Avangard Residence din Bucureşti, Palas Campus, Family Market Miroslava, Royal Town din Iaşi, Tomis Park, Wave Residence Mamaia, Mall Electroputere, Sala Sport Adrian Păunescu din Craiova, Prahova Value Center din Ploieşti, sau UBC 0 in cadrul Iulius Town Timişoara, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb