ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ Spania va trimite patru avioane militare şi 130 de militari în Bulgaria

G.U.
Internaţional / 9 februarie 2022

Spania va trimite patru avioane militare şi 130 de militari în Bulgaria

Spania va trimite patru avioane militare şi 130 de militari în Bulgaria, în această săptămână, pentru misiuni de poliţie aeriană, pe fondul creşterii tensiunilor cauzate de concentrarea de forţe ruse în apropierea frontierei cu Ucraina, a anunţat astăzi Ministerul Apărării bulgar, potrivit Reuters, relatează Agerpres.

''Primele avioane Eurofighter din forţele aeriene spaniole sunt aşteptate în Bulgaria până la finalul săptămânii. Ele vor asigura protecţia spaţiului aerian bulgar până la sfârşitul lunii martie. Misiunea implementează măsuri pentru a asigura securitatea ţărilor membre NATO pe flancul estic'', a adăugat ministerul.

De asemenea, Ţările de Jos ar urma să desfăşoare două avioane F-35 în Bulgaria în aprilie şi mai pentru activităţi de poliţie aeriană.

''Contingentul spaniol va participa cu avioane Eurofighter Typhoon, iar contingentul olandez va zbura cu F-35. Întrucât Bulgaria nu dispune de acest tip de echipamente şi capacităţi, solidaritatea ţărilor NATO conduce la utilizarea de capacităţi comune, acolo unde este posibil şi în concordanţă cu dorinţele şi deciziile ţărilor respective'', afirma la finalul lunii ianuarie ministrul apărării bulgar Stefan Ianev.

Stat membru al NATO din 2004, Bulgaria intenţionează să creeze un grup combatant de 1.000 de militari sub comandament bulgar şi în strânsă cooperare cu Alianţa Nord-Atlantică. Grupul va include soldaţi din alte ţări aliate.

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a declarat vineri că încă există şanse ca actuala criză să fie soluţionată prin mijloace diplomatice, dar că există deja motive pentru impunerea de sancţiuni contra Moscovei.

Bulgaria are un acord cu SUA pentru a primi într-o bază de antrenament 2.500 de soldaţi, cu un maxim de 5.000 în perioadele de rotaţie a personalului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb