ÎN AL DOILEA TRIMESTRU DIN 2021 Grupul ASEE a înregistrat o creştere de peste 17% a profitului operaţional

G.U.
Companii / 17 august 2021

Grupul ASEE a înregistrat o creştere de peste 17% a profitului operaţional

Grupul ASEE (Asseco SEE), una dintre cele mai mari companii IT din domeniul producţiei şi implementării de soluţii şi servicii software proprii, a înregistrat o creştere de peste 17% a profitului operaţional în al doilea trimestru al anului 2021, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Grupul, care operează în mai multe ţări din Europa de Sud-Est, a cunoscut o creştere semnificativă a indicatorilor cheie în perioada aprilie - iunie 2021.

Veniturile din vânzări au ajuns la 60,3 milioane EUR, în creştere cu 16%

Alături de creşterea venitului şi a vânzărilor, grupul a înregistrat creşteri de două cifre şi în cazul altor indicatori cheie.

Potrivit Directorului General al Grupului ASEE, Piotr Jeleñski, "performanţa financiară bună a Grupului ASEE în al doilea trimestru al anului 2021 rezultă în principal din creşterea vânzărilor în Divizia de Plăţi, precum şi din eficienţa îmbunătăţită a soluţiilor dedicate. Un impact suplimentar asupra dimensiunii afacerii a avut-o consolidarea în acest an a companiei de AI şi MachineLearning, ThingsSolver, şi a companiei de comerţ electronic Vebspot, precum şi a companiilor ECR cumpărate de Payten în Croaţia - IPS şi Gastrobit - ale căror rezultate au fost consolidate din Iunie şi August".

Astfel, Asseco SEE a înregistrat creşteri de 19% ale veniturilor din vânzări în Divizia de Plăţi, ajungând la 30,2 milioane EUR, dar şi o creştere cu 16,6% din vânzări în Divizia de Soluţii Dedicate. De altfel, profitul net al grupului a înregistrat o creştere cu 26%, acesta ajungand la 7,7 milioane EUR.

Compania a înregistrat creşteri de două cifre şi în cazul profitului operaţional, care a totalizat 9,33 milioane EUR, în creştere cu peste 17%, dar şi în cazul EBIDTA, care a atins 13,5 milioane EUR, în creştere cu 10%.

Iată mai jos cifrele celor mai importanţi indicatori:

Repere - creşterea de două cifre a indicatorilor cheie în T2 2021

· Creşterea cu două cifre a veniturilor din vânzări, care s-au ridicat la 60,3 milioane EUR, în creştere cu 16%

· Creştere de două cifre a veniturilor din vânzări în Divizia de Plăţi, ajungând la 30,2 milioane EUR, în creştere cu 19%

· Creşterea de două cifre a veniturilor din vânzări în Divizia de Soluţii Dedicate atingând 18,2 milioane EUR, în creştere cu 16,6%

· Creşterea de două cifre a profitului net, care s-a ridicat la 7,7 milioane EUR, în creştere cu 26%

· Creştere de două cifre a profitului operaţional, care a totalizat 9,33 milioane EUR, în creştere cu peste 17%

· Profitul operaţional în valoare de 15,5%

· Creştere de două cifre a EBIDTA, care a atins 13,5 milioane EUR, în creştere cu 10%

Grupul ASEE (WSE: ASSECOSEE, ASE) a anunţat rezultatele financiare din trimestrul al doilea şi jumătatea anului 2021, care au fost din nou mai bune decât rezultatele din perioada corespunzătoare a anului trecut.

Divizia de Plăţi (Payten)

Conform comunicatului, veniturile din vânzările Diviziei de Plăţi în al doilea trimestru al anului 2021 s-au ridicat la 30,2 milioane EUR, în creştere cu 19% (4,8 milioane EUR) comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut. Creşterea a venit în principal din linia comercială a serviciilor legate de POS, unde veniturile din vânzări au crescut cu 4,3 milioane EUR comparativ cu T2 din anul precedent. Veniturile din vânzări au crescut, de asemenea, în liniile comerciale de Procesare şi comerţ electronic cu 0,24 milioane EUR şi respectiv 0,40 milioane EUR. Profitul operaţional a totalizat 5,0 milioane EUR, în creştere cu 0,6 milioane EUR (15%), datorită în principal Procesării, precum şi liniilor comercialeSinglePOS şi ECR destinate comercianţilor. EBITDA consolidată a atins 8,1 milioane EUR, în creştere cu 0,4 milioane EUR (6%) comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut

Divizia Bancară

Veniturile din vânzările Diviziei Bancare în al doilea trimestru al anului 2021 au ajuns la 11,9 milioane EUR, în creştere cu 8% (0,9 milioane EUR) comparativ cu al doilea trimestru al anului trecut. Veniturile crescute au fost generate de liniile comerciale de securitate şi omnichannel. Profitul operaţional şi EBITDA consolidată au rămas la un nivel similar comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut şi s-au ridicat la 2,6 milioane EUR şi respectiv 3,3 milioane EUR

Divizia de Soluţii Dedicate

Veniturile din vânzări ale unităţii comerciale de Soluţii dedicate în al doilea trimestru al anului 2021 s-au ridicat la 18,2 milioane EUR, în creştere cu 2,6 milioane EUR (17%) comparativ cu al doilea trimestru al anului trecut. Veniturile crescute din vânzări au fost înregistrate în principal în Divizia de Soluţii Dedicate. Profitul operaţional a totalizat 1,7 milioane EUR, în creştere cu 0,7 milioane EUR (72%). Profitul operaţional crescut a fost generat de ambele linii comerciale ale Diviziei de Soluţii Dedicate - soluţii proprietare şi soluţii terţe cu servicii de integrare. EBITDA s-a ridicat la 2,1 milioane EUR, în creştere cu 0,7 milioane EUR (50%) comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut, se menţionează în comunicat.

Rezultate financiare la jumătatea anului 2021

Rezultatele financiare ale Grupului ASEE în prima jumătate a anului 2021 au fost, de asemenea, mai bune comparativ cu primele şase luni ale anului precedent. Veniturile din vânzări s-au ridicat la 115,6 milioane EUR, în creştere cu 11% (11,1 milioane EUR) comparativ cu perioada corespunzătoare a anului precedent. Profitul operaţional a atins 17,8 milioane EUR, în creştere cu 23%, în timp ce EBITDA a totalizat 26,1 milioane EUR, în creştere cu aproape 13%. Profitul net consolidat după primele şase luni ale anului 2021 s-a ridicat la 14,8 milioane EUR, în creştere cu 28% comparativ cu primele şase luni ale anului 2020.

Compania a anunţat o valoare restantă pentru 2021 în valoare de 214,7 milioane EUR, în creştere cu 7% faţă de anul trecut

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb