ÎN ANUL 2020 iHunt a realizat un profit brut de 7,3 milioane de lei

S.B.
Piaţa de Capital / 15 februarie 2021

iHunt a realizat un profit brut de 7,3 milioane de lei

Compania iHunt a realizat, în anul 2020, un profit brut record de 7,3 milioane de lei, respectiv un profit net de 6,15 milioane de lei, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

"Intensificarea comerţului online, dezvoltarea segmentului B2B si a altor canale de vanzari, interesul crescând în piaţa ţintă pentru brandul iHunt şi pentru electronice cu raport calitate/preţ avantajos, dar şi avantajul competitiv al sistemului logistic şi al relaţiilor solide cu furnizorii din China construite de-a lungul anilor - diferenţiator net în raport cu concurenţa - au permis iHunt să raporteze, la 31.12.2020, un profit brut record de 7,3 milioane de lei, respectiv un profit net de 6,15 milioane de lei, care depăşesc valoarea cumulată a profitului iHunt pe ultimii 5 ani (2015 - 2019) şi ajung la un nivel aproape de 10 ori profitul din anul 2019. De asemenea, volumul vânzărilor în anul 2020 atinge 42,6 milioane de lei, cu 71% mai mare decât în 2019. Putem, astfel, aprecia faptul că rezultatele excelente angajate şi livrate de iHunt susţin şi întăresc evoluţia accelerat pozitivă a cotaţiei acţiunilor HUNT la Bursa de Valori Bucureşti, acestea putând fi asimilate noii generaţii a acţiunilor româneşti de tip growth.", se arată în comunicatul iHunt.

"Pe piaţa AeRO, unde acţiunea HUNT evoluează, dinamica cotaţiei acesteia evidenţiază nu doar tendinţa accentuat pozitivă, cât şi creşteri importante în lichiditate, care, în unele şedinţe de tranzacţionare, a contribuit semnificativ la lichiditatea totală a pieţei. Mai mult, în cursul mai multor sesiuni de tranzacţionare, acţiunea HUNT s-a clasat între primele trei simboluri după numărul de tranzacţii, în ton cu creşterea interesului şi preferinţelor investitorilor de pe BVB pentru acţiunile listate pe SMT - AeRO." mai scriu cei de la iHunt în comunicat.

"De asemenea, din punctul de vedere al randmanetului acţiunii, în anul 2020, HUNT a avut o evolutie spectaculoasă, fiind printre primele companii de pe BVB, după randamentul oferit. Această tendinţă s-a păstrat şi la începutul anului 2021, confirmând încrederea investitorilor în companie şi în planurile sale de viitor.

În cursul anului 2020, iHunt a valorificat la maximum oportunităţile de finanţare pe care piaţa de capital le deschide societăţilor listate la bursă. Planurile investiţionale şi necesarul de capital de lucru au fost finanţate, cu succes maxim, prin două runde de emisiuni de obligaţiuni finalizate la sfârşitul anului 2020, respectiv începutul anului 2021. Apetitul investitorilor pentru valori mobiliare purtătoare de dobândă fixă într-un mediu economic incert şi, mai ales, interesul şi încrederea vizavi de compania iHunt Technology Import Export s-au manifestat prin suprasubscrierea ambelor emisiuni încă din prima zi. Ambele runde de obligaţiuni urmaresc listarea la tranzactionare, HUNT23 şi HUNT25, au scadenţa de 3 şi, respectiv, 4 ani, cu dobânda de 8,75% şi valoare de 7 mil. lei fiecare, HUNT23 a fost admisă la tranzacţionare pe SMT vineri 12 februarie, urmând ca HUNT25 sa fie admisă la tranzacţionare pe SMT în următoarele luni.", mai scrie în comunicatul iHunt.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb