ÎN CADRUL POLITICII ECONOMICE LIBERALIZATE ADOPTATĂ DE CĂTRE STAT  EAU doresc dezvoltarea industriei expoziţiilor

Ziarul BURSA #Internaţional / 12 martie 2012

Alteţa Sa Şeicul Abdullah bin Zayed Al Nahyan, Ministru de Externe, Preşedinte al National Media, s-a întâlnit în Abu Dhabi cu Secretarul General al BIE Vincente Gonzalez Loscertales.

Alteţa Sa Şeicul Abdullah bin Zayed Al Nahyan, Ministru de Externe, Preşedinte al National Media, s-a întâlnit în Abu Dhabi cu Secretarul General al BIE Vincente Gonzalez Loscertales.

Emiratele Arabe Unite a devenit un punct central pentru industria expoziţiilor de specialitate, în urma diversificării economiei, a unui mediu de afaceri propice şi a unei infrastructuri avansate care a atras investitorii şi oamenii de afaceri din toate colţurile lumii, a declarat recent Alteţa Sa Şeicul Abdullah bin Zayed Al Nahyan, Ministrul de Externe, Preşedintele Consiliului Naţional de Media, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o cu Vicente Gonzalez Loscertales, Secretarul General al Bureau International des Expositions (BIE).

În luna noiembrie 2011, Emiratele Arabe Unite şi-au depus candidatura la Bureau International des Expositions (BIE) pentru găzduirea World Expo în Dubai în perioada 4 ianuarie- 30 iunie 2020. EAU concurează cu Rusia, Brazilia, Turcia şi Thailanda. Câştigătorul va fi anunţat în 2013.

Ministrul Afacerilor Externe a mai declarat că Emiratele Arabe Unite sunt pregătite să prezinte cea mai bună ofertă ca să câştige concursul pentru găzduirea World Expo 2020.

Şeicul Abdullah a adăugat că EAU îşi doresc să dezvolte industria expoziţiilor în cadrul politicii economice liberalizate adoptată de către stat. A menţionat de asemenea că expoziţiile nu reprezintă doar reuniuni economice şi comerciale, ci şi platforme culturale care reunesc oameni cu elemente culturale diferite pentru a face schimb de cunoştinţe şi experienţă.

La rândul lui, Loscertales a apreciat infrastructura Dubaiului, care face din acest oraş unul din cei mai redutabili concurenţi pentru găzduirea Expo 2020.

Masdar sprijină campania pentru găzduirea Expo 2020

Bureau International des Expositions (BIE) a vizitat recent Mas­dar, compania polivalentă de energie regenerabilă a Abu Dhabi, în decursul primului său turneu de evaluare al EAU, în cadrul campaniei oficiale a ţării de a găzdui World Expo în Dubai în 2020. Dr. Sultan Ahmed Al Jaber, Director Executiv al Masdar, şi-a exprimat sprijinul pentru găzduirea de către EAU a World Expo 2020, reliefând accentul Expoziţiei pe dezvoltare sustenabilă.

Dr. Al Jaber a subliniat faptul că EAU se bucură de o infrastructură modernă şi au experienţă îndelungată în găzduirea de evenimente internaţionale. A subliniat de asemenea ca data propusă pentru găzduirea World Expo în ianuarie va coincide cu alte evenimente internaţionale la nivel înalt care vor avea loc în capitală - World Future Energy Summit (Summitul Mondial al Viitorului Energiei - WFES) şi Zayed Future Energy Prize.

Pentru ianuarie 2013, Abu Dhabi se pregăteşte să găzduiască International Water Summit (Summitul Internaţional Al Apei), lansat de Alteţa Sa Şeicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan, Prinţul Conducător al Abu Dhabi şi Comandant Suprem Adjunct al Forţelor Armate.

În 2012, Secretarul General al Naţiunilor Unite, Ban ki-Moon, a lansat "Anul Internaţional al Energiei Regenerabile Pentru Toţi" în Abu Dhabi, în ziua deschiderii Summitului Mondial al Viitorului Energiei - WFES.

Dr. Al Jaber a spus: "Obiectivele World Expo se suprapun cu viziunea şi strategia EAU care include întărirea cooperării, împărtăşirea cunostinţelor, inovaţia, dezvoltarea economică, întărirea relaţiilor comerciale şi o mai strânsă cooperare între naţiunile dezvoltate şi cele în curs de dezvoltare".

Delegaţia aflată în vizită fost de asemenea pusă la curent cu privire la Masdar şi de mandatul ei privind asigurarea securităţii şi contribuţia la dezvoltarea sustenabilă a ţării prin accelerarea, dezvoltarea şi implementarea tehnologiilor şi soluţiilor de energie regenerabilă.

În cazul în care EAU ar câştiga concursul pentru a găzdui Expo 2020 - ar fi prima dată când un asemenea eveniment global ar fi găzduit în Orientul Mijlociu şi a doua oară când ar fi găzduit de o ţară în curs de dezvoltare.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb