ÎN CONTEXTUL TENSIUNILOR POLITICE INTERNE:  Finlandezii propun să ne substituie la preşedinţia Consiliului UE

F.B.
Internaţional / 14 noiembrie 2018

 Finlandezii propun să ne substituie la preşedinţia Consiliului UE

Premierul finalndez Juha Sipilä a exprimat disponibilitatea ţării sale de a prelua preşedinţia Consiliului UE având în vedere tensiunile de la Bucureşti, însă oficialii români au spus că România îşi poate asuma această sarcină, conform programului deja stabilit. Finlanda ar urma să asigure preşedinţia Consiliului din iulie 2019. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis ieri seară că România este pregătită pentru preluarea, la 1 ianuarie 2019, a mandatului preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, iar pregătirile se desfăşoară conform calendarului. În plus, MAE susţine că exercitarea în bune condiţii a mandatului "este un exerciţiu comun, care trebuie să aibă la bază un consens politic între toate instituţiile statului şi un dialog deschis şi onest", scrie News.ro.

Concluzia sa a fost că tensiunile politice de la Bucureşti nu vor afecta calendarului preluării conducerii rotative a Consiliului UE.

Sipilä a declarat ieri agenţiei finlandeze STT că România nu are intenţia de a amâna preluarea preşedinţiei UE, programată să înceapă la 1 ianuarie 2019 şi să fie urmată din iulie de Finlanda.

Presa finlandeză aminteşte declaraţia lui Klaus Iohannis conform căreia "situaţia s-a înrăutăţit" şi că există "o necesitate politică de a înlocui guvernul", pe care l-a numit "un accident al democraţiei româneşti".

"Suntem în al doisprezecelea ceas şi suntem nepregătiţi. Nu există nicio şansă a unui guvern bun sau a unei implicări corespunzătoare în afacerile europene", este declaraţia lui Iohannis, preluată de jurnaliştii finalndezi.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Securitatea n-a reușit să-și instaleze guvernul, încă mai speră să-și scape torționarii securiști din justiție cu ajutorul securiștilor mafioți din PPE, iar după foametea din anii 80, românii mai pot duce multe abuzuri.

    Disprețul securiștilor față de proprii cetățeni nu este întâlnit nici măcar în statele arabe.  

    1. asa e...mai bine cu mamuca rusie

      mai cretineilor, nu v-ati saturat de marota asta imbecila cu Rusia si cu ciulamaua rosie. E o idiotenie. Nu pesedei au vandut mare parte din economie la rusi, ci iubitul vostru marinel, tov. Bessseleu. Asa ca mai moale "intelijentilor"

    Penalul hot de case de la Cotroceni ar trebui imediat pus sub acuzare de parlament pentru inalta tradare, pentru prejudicierea intereselor Romaniei si incalcarea juramantului pe care l-a depus la investire.

    nu prea cred sa ii fi apucat pe finlandezi asa din senin sa devina magari. Cineva probabil I-a zgandarit. Cine o fi vizitat Finlanda in ultima perioada ? Oricum, propunerea denota magarie si lipsa complete de respect. Parca si ei au devenit eliberati de rusi acum 100 de ani. Dar cu multi dintre conducatori (Kekkonen) agenti KGB. Dovediti. Mari europeni, ce mai

    Greul il vor duce participantii la grupurile de lucru din cele 10 formatiuni ale Consiliului Uniunii Europene deoarece decizia in proportie de 70 la suta se ia in aceste grupururi de lucru ale expertilor. COREPER l si ll decide in proportie de 29 la suta si doar 1 la suta la nivel de ministri ai celor 10 formatiuni, doar in acele dosare mai sensibile, cele de tip B .. nefinalizate.

    1. Fă, Salmonelo, așa zici, fă?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb