ÎN DATA DE 12 APRILIE SIF Oltenia a ajuns la o deţinere de 23% din Antibiotice

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 aprilie 2021

SIF Oltenia a ajuns la o deţinere de 23% din Antibiotice

SIF Oltenia (SIF5) a ajuns, la data de 12 aprilie, la o deţinere de 23,07% din Antibiotice Iaşi (ATB), a transmis ieri producătorul de medicamente printr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În acea zi, în piaţa "deal" au fost realizate două tranzacţii cu 26,46 milioane de acţiuni ale producătorului de medicamente, echivalentul a 3,94% din companie. Schimburile au fost derulate la preţul unitar de 0,51 lei, cu 2% peste referinţă. Faţă de preţul acţiunii ATB din acea zi din piaţa "regular", tot de 0,51 lei, valoarea pachetului avut de SIF Oltenia la Antibiotice se ridica la aproape 79 milioane de lei.

De menţionat că deţinerea totală de 23,07% pe care o are societatea de investiţii financiare din Craiova la Antibiotice include participaţia directă de 22,99% şi deţinerea indirectă de aproape 0,08%, prin Voltalim Craiova şi Alimentara Slatina, societăţi controlate de SIF Oltenia.

Recent, Antibiotice şi-a publicat raportul privind activitatea de dezvoltare durabilă, în care se menţionează că, până în anul 2028, compania urmăreşte dublarea cifrei de afaceri, a exportului, precum şi obţinerea unui profit de 2,5 ori mai mare. În acest sens, compania are în vedere o politică de dezvoltare şi organizare strategică orientată pe cinci piloni: adaptarea strategică a resurselor umane la realităţile etapei; adaptarea strategică a portofoliului de produse; perfecţionarea continuă a Sistemului de Management Integrat (calitate, mediu, sănătate şi securitate în muncă); planificarea strategică şi managementul performanţei; Guvernanţă Corporativă.

Pentru anul trecut, Antibiotice a raportat un profit net preliminar de 25,06 milioane de lei, cu 18,7% sub cel din anul anterior, în timp ce veniturile din vânzări au fost de 340,42 milioane de lei, în scădere cu aproape 13% faţă de cele înregistrate în 2019. În 2020, compania a exportat de trei ori mai multe produse decât în 2019.

Statul Român, prin Ministerul Sănătăţii, deţine 53% din producătorul de medicamente, a cărui capitalizare bursieră este de aproape 355,8 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Felicitări! Investiți cu cap și eficientizați Sif Oltenia!

    1. SIF Oltenia era eficienta si inainte de aceasta investitie ; adevaratele investitii s-au facut cand era presedinte Ciurezu. Portofoliul SIF Oltenia o dovedeste clar . Comparati portofoliul dupa un an de la debarcarea lui Ciurezu si atunci veti trage concluziile.Succes.

      Nu neagă nimeni acele investiți, dar oameni buni înțelegeți ca Tudor Breazul și camarila sa sunt istorie

      De acord sa lăsam actuala conducere sa vedem de ce sunt in stare, după care analizam și tragem concluzii! Sper sa facă treaba buna și sa continue investițiile predecesorilor

      Atat timp cat statul e majoritar, slabe sperante de eficientizare a unui portofoliu cu ATB. Tot sectorul a performat anul trecut, numai ei nu.

    Cu ce ne încălzește asta? Frecții la picior de lemn!

    1. Comunistii nu vor fi niciodată multumiți! Vindeți și părăsiți țara. Nu ar fi nici o pierdere. P.S. : sa nu l uitați pe patriarh, puneți l cap de lista

      Limbaj de maidanez! Tu cam ce cauți pe aici?

      frectii la capul tau de lemn.

      Sunt sa combat comunismul și sa arat ca acest sistem totalitar a căzut și la Sif5, iar Ciurezu și Gașca de trepadusi sunt frustrați, neacceptând ca in democrație capitalismul a învins dictatura

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb