ÎN DATA DE 20 DECEMBRIE Vivre a convocat adunarea generală a obligatarilor

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 21 noiembrie 2022

Vivre a convocat adunarea generală a obligatarilor

Deţinătorii de obligaţiuni vor primi doar 4,2% din valoarea titlurilor, dacă planul de concordat va fi omologat

Titlurile sunt suspendate de la tranzacţionare la BVB

"Considerăm că următoarea alternativă optimă pentru societate, în cazul în care nu s-ar ajunge la omologarea planului de restructurare, ar fi falimentul", conform companiei

Deţinătorii de obligaţiuni Vivre Deco sunt convocaţi, în data de 20 decembrie, la adunarea generală a obligatarilor, într-o videoconferinţă în care se va discuta despre planul de concordat al societăţii, conform unui raport al retailerului online de mobilier şi decoraţiuni publicat, vineri, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Concret, pe ordinea de zi se află prezentarea planului în forma propusă de societate, prezentarea stadiului discuţiilor cu toţi creditorii afectaţi asupra planului şi voturilor obţinute, precum şi prezentarea calendarului de omologare a planului.

Convocarea vine după ce, în luna septembrie a acestui an Tribunalul Bucureşti a admis deschiderea procedurii de concordat preventiv asupra Vivre Deco, precum şi a solicitărilor adresate de mai mulţi deţinători de obligaţiuni emise de companie, potrivit raportului de la BVB.

Vivre Deco a intrat în procedură de concordat preventiv în condiţiile în care pentru 2021 compania a raportat o pierdere de 84,8 milioane de lei, faţă de un profit net de 7,4 milioane de lei, în 2020, iar auditorul a pus sub semnul întrebării capacitatea grupului de a-şi continua activitatea. De asemenea, retailerul online de mobilier şi decoraţiuni ajunsese să aibă capitaluri proprii negative de 65,7 milioane de lei.

Conform planului de concordat preventiv, deţinătorii de obligaţiuni, a căror valoare totală în lei este de circa 59 milioane, urmează să primească doar 4,2% din sumă, în cazul în care planul va fi omologat.

Durata propusă pentru implementarea planului este de 48 de luni de la data omologării acestuia prin hotărâre executorie, cu posibilitatea de prelungire a termenului cu douăsprezece luni. În primul an este obligatorie plata a minim 10% din valoarea creanţelor afectate prin concordat. Conform documentului, pentru a ieşi din situaţia dificilă din punct de vedere financiar în care se află, Vivre Deco îşi va schimba modelul de business. Restructurarea societăţii este estimată să fie realizată prin două direcţii principale: schimbarea strategiei de vânzări şi optimizarea costurilor pentru a susţine noua direcţie de business.

"Considerăm că următoarea alternativă optimă pentru societate, în cazul în care nu s-ar ajunge la omologarea planului de restructurare, ar fi falimentul", se mai menţionează în planul de restructurare al companiei.

Vivre Deco are două emisiuni de obligaţiuni listate în Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al BVB. Una, în valoare totală de 3,45 milioane de euro, are maturitatea în 2025, iar cealaltă, de şapte milioane de euro, are maturitatea în 2026. Ambele sunt suspendate de la tranzacţioanare din data de 10 noiembrie şi până la omologarea planului de concordat, în vederea definitivării listei finale a deţinătorilor de obligaţiuni care vor fi afectaţi de procedura de concordat.

Vivre Deco este deţinută în proporţie de 51,81% de Neogen, alături de Advisory Delta cu 43,37% şi Nagy Vajda Andras Peter ce deţine 4,82% din companie.

Opinia Cititorului ( 23 )

  1. Jaf la drumul mare, lipsa totala de respect fata de investitori. Ca si investitori decat sa primesc 4% din suma plasata, in al IV-trea trimestru din al 4-lea an...mai bine FALIMENT si 0 return!

    1. sunt hoti, mai bine faliment...

      Aia deja au votat planul cu banca transilvania partas la jaf

      nu o sa si ia nici ei banii ca tot faliment va fi pana la urma doar castiga timp sa mai devalizeze compania

      obligatarii sunt'informati' despre monstruoasa coalitie creata entru jefuirea lor 

      tu crezi ca o banca da un credit pe ochi frumosi? are grija sa se acopere cu garantii reale si ca acel credit sa aiba intaietate dpdv juridic in caz de insolventa/faliment. gugusitiucii de pe AERO cumpara junk bonds, subordonate, negarantate cu nimic, entuziasmati de dobanzile mari, fara sa se intrebe de ce sunt atat de mari. apoi isi manifesta mania proletara si ii fac jefuitori pe cei care si-au protejat interesul. iar, ca de fiecare data cand se produce riscul, se invoca nemernicia ASF, desi in prospectul de emisiune scrie clar ca obligatiunile nu sunt garantate. nu dragii mosului, vina nu este nici a ASF, nici a BT. insolventa/falimentul sunt lucruri care se intampla peste tot, nu doar la noi. este vina exclusiva a investitorilor care se calicesc la randamente stelare fara sa inteleaga riscul asociat investitiilor pe care le fac. cumpara toate petardele de pe AERO sau, si mai rau, obligatiuni ale unei petarde nici macar listate, si apoi se dau de ceasul mortii ca au fost "pacaliti" de intreg universul.

    nu inteleg despre ce vorbim, societatea nu a informat corect complet si la timp conform reglementarilor obligatarii privind intrarea in incapacitate de plata. Cine supravegheaza piata?

    1. ASF?

    ...

    care aveti VIV dati mail la TLV si intrebati cum voteaza la VIV avand in vedere ca e manevra comuna VIV-TLV ca banca sa ia toti banii iar statul si investitorii practic nimic dupa 4 ani

    sa puneti CC la presa economica, la ARIR si la agentie de rating

    sa se vada cum noul SIF se raporteaza la guvernanta corporativa 

    1. pentru claritate cum voteaza in adunarea creditorilor planul de concordat ca nu-s obligatari

    Convocarea sa se tina la Parchet pentru ca s-a furat fara limita.

    Propunerea lor este o golănie care jignește si dezvăluie ca VIVRE nu este decât o alta țeapă românească care va avea ca si prima consecință compromiterea ideii de a investi la BVB.

    La gunoi cu VIVRE ! 

    1. Ei spun ca banii au fost cheltuiti pe marketing, dar nu pare sa fie asa. Societatea Ecom Centru Logistic SRL a inchriat la Vivre 50.000 mp (in concordat scrie ca peste pretul pietei ....si nu aveau nevoie nici de jumate din spatiu)si a incasat din 01.01.2020 pana in 30.08.2022 suma de 14.800.000 lei....adica 20 luni X 740.000 lei, asa scrie in Concordat. Daca ne uitam la active imobilizate au mai pus rafturi in cadrul aceluias spatiu de 7.9 mil :) si au mai lasat o garantie de 2.5 mil. Ajungem la un total de 25.2 mil. Culmea este ca Societatea Ecom Centru Logistic SR este detinuta de Advisory Delta SRL, actionar cu 43% din Vivre....si coincidenta este ca Advisory Delta SRL este a domnului Cadogan......si mai mare coincidenta este ca acesta societate este administrata din mai 2022 de domna Cadogan...

      pai doamna a fost CEO Vivre de pe la infiintare pana acum un an

      aia era probabil intelegerea cu majoritarul Fusu care acum desavarsaeste spolierea si e CEO 

      acum mai tine firma pe aparate pana trage si el banii pe schema asta pe firmele lui afiliate 

      trebuie intrebat daca a facut plangere penala sau cerere in raspundere contra administratorilor 

      aaaaa stai ca era si el administrator! 

      ei acum fac doar circ sa prosteasca investitorii furati ca de fapt ei se lupta unii cu altii 

      in fapt cand treaba nu mai mergea,aveau pierderi masive au mers la Tradeville si i-au luat parte la o jumulire de 7 milioane de euro pe baza de informatii false prezentate despre starea societatii la momentul ala 

      iar ei au scos banii prin capusare sifonare cum e ovedit mai sus 

      pe cine incearca sa pacaleasca brokerul asta ratat Fusu ca el era administrator si nu stia ca ieseau milioane de euro anual pe spatii de depozitare mult excedentare stocurilor lor,la o activitate in declin si cu EBITDA negativa? 

      ce administra el acolo?

    Acesti Vivre au batut ultimul cui in cosciugul revigorarii pietei de capital romanesti. Capacul fusese pus deja pe cosgiug de cooperativa SIF-urilor, prohodul fusese cantat cu noua strategie de dezvoltare a pietei, cuiele le-au batut teparii de pe AeRo si brokerii care i-au ajutat. Dar cu acest faliment deghizat al Vivre s-a dus dracului si ideea de obligatiuni corporative. Practic, de acum, stim ca mortul nu se mai intoarce de la groapa

    1. foarte bine spus

      se vede din dinamica noilor emisiuni de obligatiuni tocmai acum cand sunt moarte de foame si cash majoritatea companiilor 

      la asemenea dobanzi mari iti trebuie incredere oarba sa imprumuti companii care nu au cine stie ce profitabilitate 

      si cum alde Vivre au distrus increderea piata obligatiunilor s-a prabusit pentru ani buni 

      o sa vina pe rand si alte defaulturi la cele care au de rostogolit obligatiuni in anii astia cu dobanzi foarte mari

      desigur ca preferi sa iei dobanda cat mai mare,doar s-o si incasezi!iti propun unii 20% dobanda subscrii numai daca-ti provizionezi toata suma,iti iei adio de la bani la fel cum joci la loto 

      perfect exemplificat.

    ca atat Cadogan alias Vivre cat si gashca TLV , nu sunt decat niste talhari !

    Cate firme noi listate publica bugete mincinoase inainte sa stranga bani din listare ori de majorare cash dupa listare,ori inainte sa scoata o runda de obligatiuni?

    Cati bani s-au atras astfel si sunt arsi pe vecie?

    In aproape toate cazurile e vorba doar de cateva luni intre atragerea de cash si raportari financiare pentru perioade chiar din timpul atragerii de bani cand devine clar ca bugetul era doar momeala. 

    1. Ati pus punctul pe "i" ... Se pare ca au fost facute multe cosmetizari la listarile pe BVB din 2021. Una din ele chiar la VIVRE26E, pentru a putea ridica acea suma de 7MEUR. Problema si raspunderea principala a administratorilor VIVRE aici o vad, mai putin la faptul ca piata a fost in declin, ca marketingul a ars bani degeaba, etc. - au inselat obligatarii de buna credinta cu o situatie financiara ireala (fabricata/cosmetizata), ademenindu-i astfel sa investeasca. Cred ca cea mai buna varianta este FALIMENTUL, in paralel cu sesizarea DIICOT si pornirea urmaririi penale pentru inselatorie.

      A doua emisiune de obligaţiuni Vivre Deco, în valoare de şapte milioane de euro, va intra miercuri la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT), sub simbolul bursier VIV26E, informează Bursa de Valori Bucureşti.

      Listarea emisiunii de obligaţiuni vine după ce Vivre Deco a încheiat un plasament privat în aprilie 2021, prin care a atras de la 89 de investitori fonduri în valoare de şapte milioane euro. 

      Emisiunea include un număr de 14.000 de obligaţiuni, cu o valoare nominală de 500 de euro. Obligaţiunile au o dobândă anuală de 5,5% pe an, scadenţa la 5 ani de la data emiterii, respectiv 21 aprilie 2026. 

      Plasamentul privat şi listarea obligaţiunilor au fost realizate cu sprijinul TradeVille, Consultant Autorizat.

      Care or fi cele 89 de fonduri ?sunt ale bancilor ?sunt fondurile de pensii ? 

      'de la 89 de investitori' 'fonduri in valoare de'

    Legal nu vor pati nimic, pentru ca a fost pusa bine la punct manevra, nu intamplator divizia de brokeraj TLV a evitat a doua emisiune de obligatiuni, sincer falimentul e de preferat(strategia kamikaze macar aduce alinare celor bagubiti)..tupeul fantastic a fost ca s-au lacomit sa praduiasca cat mai mult majorand limita plasamentului, iar apoi demisii in lant cat si de la Tradeville dar si de la Vivre, crezut ca dna Biciu(sic) a plecat datorita mizariilor din culise, si am respectat-o, dar dupa ce dnul Ovi Dumitrescu(unul din careul de asi ai "schemei") si-a dat demisia dupa ce a "nasit" plasamentul, si citisem ceva prin presa ca ar urma sa alieze cu dna mai sus mentionata sa faca un nous business in brokerj, ma gandesc daca doamna Miha nu cumva nu e chiar fecioara(straina de scheme)...eu unul ,voi urmari traseul acestui domn si unde va merge, voi evita intersectarea cu businessuri la care va fi asociat...

    Nu le poate face nimeni nimic ? Ca e clar ca a doua emisiune de obl au facut-o stiind ca sint cu un icior in groapa.Ce due diligence a facut Tradeville ?

    Si la vot au drept de vot si creditorii ne afectati de planul de concordat ? Ca TLV are garantii pt imprumuturi.  

    1. a facut due diligence care i-a dat ca merita sa sacrifice niste clienti pentru un comision mare plasand junk

      la concordat voteaza 5 clase de creditori, ei au aranjat cu televeica, cu salariatii=directori care-si lasa special 1-2 salarii si cu creditorii=furnizori indispensabili=alegi prietenii si voteaza pe promisiunea ca le dai 100% din creante 

      statul ia teapa si nu voteaza si ultima clasa e a obligatarilor+furnizorii separati ca fiind fraierii de serviciu

      deci 3 din 5 au votat si planul se aproba desi va fi un esec si vor lua teapa cu totii ca firma e falimentara real, nu ce se decide la tribunal intr-o comedie  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb