ÎN DATA DE 20 NOIEMBRIE Romcab a depus planul de reorganizare al societăţii la Tribunalul Specializat Mureş

A.I.
Piaţa de Capital / 26 noiembrie 2020

Romcab a depus planul de reorganizare al societăţii la Tribunalul Specializat Mureş

La data de 30 septembrie 2020, compania a atins un volum al vânzărilor comparbil cu cel din ultimul an anterior perioadei de insolvenţă

"În situaţia puţin probabilă a neaprobarii planului de către creditori, se va dispune soluţia ireversibilă a trecerii la faliment", se arată în raportul companiei

Romcab Târgu Mureş (MCAB), companie aflată în insolvenţă, a depus la Tribunalul Specializat Mureş, la data de 20 noiembrie, planul de reorganizare al societăţii, se arată într-un raport al producătorului de cabluri remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"De la data deschiderii procedurii şi până în prezent, în pofida tuturor dificultăţilor întâmpinate, Romcab a funcţionat şi funcţionează după principiul «business as usual», rămânând un jucător pe piaţa economică, având posibilitatea de a-şi păstra clientela, brandul şi patrimoniul, conform raportărilor făcute şi comunicate pieţei de capital, reuşind totodată să îşi îmbunătăţească semnificativ poziţia pe piaţă, serios afectată de intrarea în insolvenţă, respectiv să-şi recâştige o parte din clienţi şi să atingă, astfel, o cifra de afaceri în continuă creştere, de la 38 milioane de euro în 2017, la 61 milioane de euro în 2018, urmată de o creştere până la 97 milioane de euro în 2019, respectiv până la 134 milioane de euro la 30 septembrie 2020", se arată în raportul companiei.

De asemenea se menţionează că, din punctul de vedere al producţiei vândute, Romcab a reuşit ca, la data de 30 septembrie 2020, să atingă un volum comparabil de vânzări cu cel din ultimul an anterior perioadei de insolvenţă, ţintind ca până la finele anului 2020 să obţină o cifra de afaceri de cel puţin 150 milioane de euro.

"Conform estimărilor avute în vedere la data elaborării planului de reorganizare, Romcab va obţine venituri stabile din producţia vândută de 180 milioane de euro/an în cei trei ani ai perioadei de reorganizare, cu o valoare medie a EBITDA de 2.4%, având în permanenţă comenzi asigurate la nivelul cifrei de afaceri realizate în anul 2020 cu un avans de trei - şase luni", se mai arată în raportul emitentului.

Potrivit notificării, planul de reorganizare depus la Tribunalul Specializat Mureş

este rezultatul numeroaselor discuţii purtate cu toate categoriile de creditori, majoritatea exprimându-şi deja susţinerea faţă de aprobarea acestuia, cu

ocazia Adunării Creditorilor ce va avea loc în dată de 18 decembrie 2020.

"Planul de reorganizare al societăţii Romcab înregistrat sub nr. 13834/20.11.2020, conceput, redactat, asumat şi propus de către administratorul special al debitoarei, Zoltan Prosszer, este singurul plan înregistrat la grefa Tribunalului Specializat Mureş, în termenul legal, dispus de către judecătorul sindic, iar în situaţia puţin probabilă, dar extrem de nefericită, a neaprobarii acestuia de către creditori, se va dispune soluţia ireversibilă a trecerii la faliment", se preciezează în raport.

În primă fază, anterior depunerii planului, Romcab a cerut acordul expres al creditorilor pentru a realiza: Repunerea pe rol a limitelor de către asigurători şi reluarea, astfel, a colaborării cu toţi creditorii chirografari în condiţii "business as usual" şi Acceptarea de către creditorii garantaţi a unui calendar de plăţi care să exceadă perioadei de reorganizare de trei ani, în baza art. 133. alin. (3) din Legea nr. 85/2014 şi replata într-un termen de până la zece ani a întregii sume.

"În mod cu totul surprinzător, propunerile de mai sus nu au fost însă acceptate, de nici una dintre cele două categorii de creditori", se menţionează în raport, adăugându-se: "În acest context, în urmă numeroaselor discuţii purtate, respectiv a neacceptării de către creditori a soluţiilor de mai sus, planul de reorganizare propune plata creanţelor, în conformitate cu limitările de timp impuse de prevederile Legii nr. 85/2014", se arară în raport.

Conform noficării, ulterior votului exprimat de către Adunarea Creditorilor în data de 18 decembrie, în termen de 15 zile planul va fi supus confirmării din partea judecătorului, etapa ulterioară fiind executarea propriu-zisă a acestuia în următorii trei ani, conform prevederilor legale în vigoare.

"Nu în ultimul rând, precizăm faptul că analizele de piaţă citate, de altfel, în cuprinsul planului de reorganizare, elaborate de societăţi britanice de cercetare cum sunt Argus Media (ce a preluat Integer Research), respectiv Plimsoll Publishing, arată perspective pozitive pentru industria de profil şi pentru pieţele pe care Romcab acţionează.

În plus, urmare a executării planului de reorganizare, poziţia gradului de îndatorare a companiei va fi extrem de favorabilă", se mai arată în raport.

În luna februarie a anului 2017, titlurile MCAB au fost suspendate de la tranzacţionare la BVB, ca urmare a intrării în insolvenţă a producătorului de cabluri, la cerere, în condiţiile în care societatea a raportat o pierdere de 179,7 milioane de lei pentru 2016, pe fondul deprecierii stocurilor, de la 629,62 milioane de lei, la 30 septembrie 2016, la 498,9 milioane de lei, la 31 decembrie 2016.

Pentru prima jumătate a acestui an, Romcab a raportat o pierdere de 14,368 milioane de lei, de aproape cinci ori mai mică decât cea de la data de 30 iunie 2019.

Cu o deţinere de 69,03%, acţionarul majoritar al Romcab este Sadalbari SRL, reprezentată de Zoltan Prosszer.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb