PRIAevents, având ca parteneri Deloitte România şi SAS, vă invită la Conferinţa Pria AML&Compliance România 2022, eveniment organizat cu sprijinul ARB, UNSAR, ACJSFB, UNNPR, în cadrul căreia lectorii vor vorbi despre cele mai noi şi mai bune soluţii pentru aplicarea AML, conformitatea şi provocările etice, inclusiv anticorupţie, protecţia datelor şi gestionarea riscurilor. Agenda evenimentului include, de asemenea, diferite studii de caz, împreună cu discuţii şi exemple din cele mai bune practici.
''Suntem onoraţi că Deloitte Romania este partenerul principal al evenimentului şi că vor participa Laura Lică-Banu este Director, Investigarea Fraudelor, Deloitte România, cu tema «Creşterea eficienţei programului de conformitate: elemente cheie» şi Adriana Mihai este Manager, Investigarea Fraudelor, Deloitte România, cu tema «Imaginea de ansamblu a conformităţii privind regimul sancţiunilor internaţionale»".
Laura Lică-Banu este Director, Investigarea Fraudelor, Deloitte România, şi are o experienţă de 20 de ani în evaluări de conformitate, evaluări de risc şi investigaţii privind combaterea spălării banilor şi finanţarea terorismului pentru industriile financiar-bancare şi non-financiare, evaluări de conformitate înainte şi după tranzacţii in zona de fuziuni si achiziţii, efectuarea de evaluări de impact si studii legate de dezvoltarea instituţională pentru sectorul public, coordonarea misiunilor de audit în cadrul programelor de finanţare ale Uniunii Europene (UE) şi armonizarea legislaţiei privind criminalitatea financiară din cele 27 de state membre ale UE cu acquis-ul comunitar. Ea este certificată ca evaluator al aplicării legii în cadrul Consiliului Europei/ Moneyval, dar şi ca expert în aria cercetare şi evaluare al Comisiei Europene privind evaluarea diferitelor cereri şi propuneri de proiecte ale UE. De asemenea, Laura a avut o activitate extinsă şi la nivel internaţional unde a lucrat mai mult de zece ani în grupurile de lucru specifice la nivelul Comisiei Europene, Consiliului UE, Grupului Egmont, Consiliului Europei/Moneyval şi Europol.
"Pentru a avea un program de conformitate eficient, este nevoie de know-how privind reglementările actuale atât la nivel de management, cât şi la nivel operaţional, de existenţa unui cadru procedural intern clar şi de efort în monitorizarea continuă a funcţionalităţii proceselor şi controalelor interne. De multe ori, atunci când relaţionăm cu entităţi din varii industrii, ni se solicită să furnizăm asistenţă în scopul reducerii costurilor de implementare, dar, totodată, în asigurarea eficienţei proceselor. Provocările actuale în domeniul conformităţii acoperă aspecte legate de stabilirea corectă a procedurilor de lucru pentru operaţiuni şi a unui management al riscului eficient, performanţa sistemelor informatice, cu accent pe automatizarea proceselor şi gestionarea volumelor mari de date, dar şi disponibilitatea şicapacitatea resursei umane", a spus Laura Lică-Banu, Director, Investigarea Fraudelor, Deloitte România.
Adriana Mihai este Manager, Investigarea Fraudelor, Deloitte România, şi are o vastă experienţă în domeniul combaterii spălării banilor şi finanţării terorismului (AML/CFT), dobândită în cei peste 16 ani de activitate profesională în cadrul Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor. De asemenea, Adriana are experienţă în domeniul analizei şi investigaţiilor financiare, gestionării volumelor mari de date de natură eterogenă în vederea identificării circuitelor financiare suspecte din punct de vedere al spălării banilor/finanţării terorismului sau al comiterii altor infracţiuni generatoare de fonduri ilicite. Este evaluator privind aplicarea legii din cadrul Consiliului Europei -MONEYVAL. În perioada 2018 - 2019, alături de alţi experţi ai Consiliului Europei, a fost evaluator privind aplicarea legii pentru Republica Moldova. Este absolventă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi absolventă de master în domeniul ştiinţelor penale.
"Alături de zona de conformitate în domeniul AML/CFT, conformitatea faţă de respectarea regimului sancţiunilor internaţionale este la fel de importantă. Provocările în acest domeniu vin din rafinarea tot mai accentuată a modalităţilor de eludare e regimului sancţionator, din eterogenitatea categoriilor de regimuri sancţionatorii (comerciale, diplomatice, financiare, sportive), dinamica aplicabilităţii regimurilor, tot mai mare în ultimii ani, precum şi din dezvoltarea unor noi concepte şi tehnici utilizate în zona de tranzacţii financiare şi comerciale. Pentru a răspunde corespunzător aceste provocări, entităţile, indiferent de domeniul în care activează, ar trebui să atingă un grad suficient de cunoaştere a acestor regimuri, a implicaţiilor neconformităţii şi a riscurilor asociate, prin instituirea unor sisteme de compliance complexe care să permită verificări pe întreg lanţul tranzacţional economic şi, în acelaşi timp, pe lanţul tranzacţional financiar", a adăugat Adriana Mihai, Manager, Investigarea Fraudelor, Deloitte România.
''În cadrul Pria AML Compliance Conferenec Romania din 24 februarie 2022, de la 11:00, online, ne vom concentra pe faptul că rolul conformităţii şi al eticii continuă să evolueze rapid la nivel mondial, companiile acordând mai multă atenţie decât oricând integrităţii şi având programe de conformitate anticorupţie care sunt în conformitate cu cele mai bune practici internaţionale'', au precizat reprezentanţii PRIAevents.
Această conferinţă complexă care va reuni reprezentanţi ai autorităţilor de reglementare, ofiţeri de conformitate, asociaţii, avocaţi, auditori, consultanţi, reprezentanţi ai industriei financiare, profesii liberale, dar şi reprezentanţi ai altor sectoare de business, top manageri şi antreprenori pentru a participa la un bogat schimb de idei şi experienţe. Atfel vor identifica şi vor găsi soluţii la problemele emergente în domeniul AML, dar vor afla şi despre riscurile noi care se pot crea datorită dezoltarii continue a tehnologiei.
Teme de dezbatere:
• Strategia naţională de prevenire şi combatere a spălării banilor şi finanţării terorismului
• Când şi ce modificări noi privind legislaţia AML vor intra în vigoare in Romania?
• A 5-a directivă AML. Legea nr. 129/2019. The Risk Based Supervision Guidelines 2016/1675 / Commission Delegated Regulations (EU) 2019/758 //and2016/1675 . Stadiu Actual.
• Cand va fi transpusa a 6-a Directiva AML în România? Evaluarea Moneyval. Recomandările GAFI
• Sectorul financiar şi reglementările AML. Cunoaşterea clienţilor dvs. şi de ce, când şi cum raportaţi tranzacţii suspecte?
• Standarde internaţionale în domeniul AML / CFT. Obligaţiile statelor şi sistemelor financiare / jurisdicţiilor din acest domeniu
• Creşterea eficienţei programului de conformitate: elemente cheie
• Rolul unui auditor şi modul în care acesta este combinat cu rolul ofiţerului de conformitate în investigaţiile interne
• Imaginea de ansamblu a conformităţii privind regimul sancţiunilor internaţionale
• Tehnologiile emergente şi riscuri AML implicate
• Regulamentul AML pentru cripto. Raportul ABE şi Regulamentul delegat al Comisiei (UE) 2018/1108
• EU Whistleblower Directive - viziune internaţională şi cele mai bune modalităţi de a fi implementate în legislaţia română
• Evoluţiile White Collar in România
• Noi evoluţii ale legislaţiei AML în România şi impactul asupra profesiilor liberale
• Tehnologia şi rolul ei - Soluţii Anti-Money Laundering & Security Intelligence
• Mecanismul de prevenire a corupţiei - protejarea integrităţii dumneavoastră
• Programe de conformitate - Cele mai bune practici şi reglementări anticorupţie în România
Evenimentul este de interes pentru participare a reprezentanţilor din:
• Autorităţi de supraveghere şi entităţi raportoare
• Bănci, asigurări, leasing
• Societăţi de plata, Emitenţi monede digitale
• Entităţi audit contabilitate
• Societăţi financiare nebancare, societăţile de investiţii,
• Membrii ARB, UNSAR. UNSICAR, ALB, ARIR, AAF, Asociatiei Brokerilor, Asociaţiilor imobiliare
• Membri UNNPR, CAFR, ANEVAR
• Companii IT
• Furnizori de servicii poştale
• Agenţii imobiliare
• Avocaţi, notari şi alţi liberi profesionişti
• Consultanţi
• Asociaţii profesionale şi camere de comerţ şi nu numai.
PRIA AML Conference face parte din seria evenimentelor de succes organizate de PRIAevents în România, Republica Moldova şi Bulgaria.
PRIAevents este recunoscută de multă vreme ca o platformă independentă, şi echidistantă de discuţii despre cele mai importante teme, despre schimbări legislative, politici în toate sectoarele economiei, cu teme de discuţie abordate în premieră.
Conferinţele PRIAevents aduc în atenţie cele mai importante şi mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu şi beneficiază de o prezenţă mare a participanţilor, autorităţilor şi a mass - mediei.
Pentru mai multe detalii accesati: www.priaevents.ro, iar pentru înregistrare completaţi: https://priaevents.ro/inregistrare-pria-aml-conference-romania-24-februarie-2022-online-1100/
Ziarul BURSA este partener media al evenimentului.