ÎN DOSARUL FRAUDELOR BANCARE Alt vicepreşedinte BRD, anchetat

ELENA VOINEA, ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 19 decembrie 2012

Alt vicepreşedinte BRD, anchetat

Sorin Popa, vicepreşedinte al BRD, se află pe lista celor care au aprobat acordarea de către bancă a unor credite considerate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) ca fiind obţinute în mod fraudulos de membrii reţelei condusă de oamenii de afaceri Vasile Creştin şi Marius Locic, potrivit referatului procurorilor, citat de presă.

Sorin Popa a fost promovat, din luna iulie, în centrala BRD din Franţa.

Creditul de trei milioane de euro acordat firmei "Ino Oil" din Constanţa a fost aprobat, din BRD, de Dana Băjescu (învinuită în dosar), Andrei Nanu (arestat), Gabriela Gavrilescu, Claudiu Cercel (vicepreşedinte BRD învinuit în alt dosar pentru credite frauduloase), Sorin Popa şi Lucian Cojocaru (învinuit în dosar pentru activitatea desfăşurată în calitate de director al BRD, în prezent ocupând funcţia de vicepreşedinte al Volksbank).

Aceleaşi persoane au semnat şi pentru creditul de trei milioane de euro contractat de "Comerţ şi Producţie Doina", societate înregistrată în Covasna.

DIICOT a efectuat, joi, 48 de percheziţii în Bucureşti şi trei judeţe, fiind vizată o grupare coordonată de persoane influente din mediul de afaceri din Capitală care ar fi luat ilegal credite de la două bănci pentru 35 de firme cu sprijinul a şapte directori ai băncilor, prejudiciul fiind de 85 milioane de euro.

Directorii BRD Adrian Martiş şi Andrei Nanu au fost arestaţi, alături de alte două persoane. Ceilalţi nouă inculpaţi, între care Ioan Creştin şi Marius Locic, sunt cercetaţi în stare de libertate, potrivit deciziei de duminică a Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul fraudelor bancare.

Astfel, numărul persoanelor arestate în cazul fraudării băncilor cu suma de 85 de milioane de euro a ajuns la 11, ţinând cont şi de mandatele emise vineri tot de Curtea de Apel Bucureşti.

Cei 13 pentru care DIICOT a cerut arestarea preventivă şi pentru care instanţa s-a pronunţat duminică sunt Adrian Martiş (director executiv la BRD Unirea), Andrei Nanu (director comercial BRD Dorobanţi), Elena Blaga, Orlando Ionuţ Ghiorghe (evaluator), Andrei Suditu, Niculae Sandu, Ioan Creştin, Dumitru Benga, Vrânceanu Jenica Barbu, Marius Locic, Liliana Liuba Alexandrescu (notar), Claudia Maria Peter şi Camilia Damiela Pop (notar).

Totodată, în cazul lui Vasile Creştin, Constantin Irinel Militaru şi Mihăiţă Cătălin Ruşitoru, pentru care procurorii au cerut să fie emise mandate de arestare în lipsă, ins-tanţa a amânat luarea unei decizii pentru 17 decembrie, dată până la care să fie îndeplinite procedurile de citare a învinuiţilor.

Vineri seară, alte şapte persoane din dosarul fraudelor bancare de 85 de milioane de euro au fost arestate preventiv, potrivit deciziei luate de un alt complet al Curţii de Apel Bucureşti (CAB), prin care a fost admisă propunerea în acest sens formulată de procurorii DIICOT.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb