ÎN OFERTA DE OBLIGAŢIUNI TOCMAI ÎNCHEIATĂ RCS&RDS a atras resurse peste ţintă

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 30 ianuarie 2020

RCS&RDS a atras resurse peste ţintă

RCS&RDS a atras 850 milioane de euro prin oferta de obligaţiuni senioare garantate compusă din două tranşe, încheiată ieri, peste cele 800 milioane de euro ţintite iniţial, se arată într-un comunicat al Digi Communications (DIGI), compania mamă a operatorului de cablu, remis astăzi Redacţiei.

O tranşă, în valoare de 450 milioane de euro, cu scadenţa în 2025, poartă o dobândă de 2,5% pe an, iar cealaltă, de 400 milioane de euro, are dobânda de 3,25% pe an şi scadenţa în 2028.

Veniturile brute obţinute vor fi utilizate pentru replata anticipată a sumei aferente principalului obligaţiunilor cu maturitatea în 2023, de 550 milioane de euro şi pentru plata sumei de 22,3 milioane euro reprezentând prima de replată anticipată şi dobânda acumulată, dar neplătită, către deţinătorii obligaţiunilor scadente în 2023, ce poartă o dobândă anuală de 5%.

De asemenea, se are în vedere rambursarea anticipată şi/sau rambursarea unei sume de aproximativ 88,9 milioane de euro, reprezentând principalul aferent contractului de facilitate de credit contractat de Grup în octombrie 2016 (astfel cum a fost modificat la data de 16 octombrie 2017 şi la data de 5 iunie 2019), încheiat, printre alţii, între RCS&RDS, în calitate de

împrumutat, şi BRD-Groupe Societe Generale, Citibank NA, London Branch, ING Bank NV şi UniCredit Bank, în calitate de aranjori principali.

În plus, se mai doreşte rambursarea anticipată a sumei de aproximativ 73,4 milioane euro, reprezentând principalul aferent contractului de facilitate de credit contractat de Grup la data de 1 februarie 2018 (astfel cum a fost modificat la data de 9 martie 2018), încheiat între RCS&RDS şi DIGI Ungaria, în calitate de împrumutaţi, Societatea, în calitate de garant, Citibank

NA, London Branch şi ING Bank NV, în calitate de aranjori principali mandataţi, ING Bank NV, în calitate de agent al facilităţii de credit, precum şi alte instituţii financiare, în calitate de creditori.

RCS&RDS anticipează că obligaţiunile vor fi admise pe Lista Oficială a Irish Stock Exchange plc (tranzacţionată drept Euronext Dublin) şi admise la tranzacţionare în piaţa reglementată operată de aceasta.

Obligaţiunile au o valoare nominală de 100.000 euro fiecare şi vor fi garantate în rang superior de către Societate, Digi Ungaria, Invitel

şi Digi Spain Telecom, SLU.

Oferta a fost subscrisă de investitori instituţionali calificaţi, iar Citigroup Global Markets Europe va acţiona ca agent de stabilizare, după ce titlurile vor fi listate.

În data de 21 februarie, Digi Communications, compania mamă a RCS & RDS, se va prezenta în faţa investitorilor cu rezultatele financiare preliminare pentru 2020.

La ultimul preţ al acţiunii DIGI de săptămâna trecută, de 34 lei, valoarea de piaţă a Digi Communications la Bursa de Valori Bucureşti este de 3,4 miliarde de lei.

Andrei Iacomi

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bravo Rds , ma bucur pt voi !!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb