ÎN PARLAMENT Ambasadorul Italiei a reconfirmat că susţine aderarea României la Schengen

Alexandru Costea
Politică / 26 martie 2015

În cadrul discuţiilor Comisiilor reunite pentru comunităţile de români de pretutindeni, Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Diego Brasioli, a reafirmat susţinerea ţării sale faţă de România pentru aderarea la spaţiul Schengen.

Într-un comunicat remis azi redacţiei de parlamentarul Mircea Dolha, acesta arată că: "Demnitarul italian ne-a precizat că, în opinia sa, ar fi trebuit să se dea curs solicitării României încă din 2011, apreciind că raportul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) reprezintă un instrument important şi util, însă care nu ar trebui să influenţeze deciziile şi susţinerea de care România are nevoie în calitate de stat membru al UE".

Discuţiile dintre parlamentari şi demnitarul italian au atins subiectul acţiunilor xenofobe ce au avut loc recent la Roma, unde mai multe maşini cu numere româneşti au fost incendiate.

"Domnul Brasioli ne-a asiurat de tot sprijinul său, precum şi de faptul că monitorizează atent investigaţiile făcute de către autorităţile italiene, astfel încât vinovaţii să fie găsiţi şi pedepsiţi. În calitate de Vicepreşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, mi-a făcut o deosebită plăcere să descopăr că cei peste un milion de cetăţeni români care locuiesc în Italia au un prieten în persoana Excelenţei Sale, domnul Brasioli declarând ferm că într-o Europă unită nu este loc pentru acţiuni xenofobe", a mai precizat Vicepreşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor.

Alte subiecte importante ale întrevederii cu Excelenţa Sa Domnul Diego Brasioli, Ambasador al Italiei la Bucureşti, au fost vizat acţiuni de încurajare a investiţiilor străine în ţara noastră, de sprijinire a reprezentării comunităţii româneşti la cel mai înalt nivel decizional din Italia - în Parlamentul de la Roma, precum şi rezolvarea în regim de urgenţă a situaţiei dificile în care se află conaţionalii noştri din Sicilia, unde muncesc în condiţii aproape inumane, fără forme legale, sub teroarea unor angajatori care îi exploatează fizic şi psihic.

"L-am înştiinţat pe domnul Brasioli de intenţia noastră, a parlamentarilor din Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, de a efectua o vizită de lucru în Italia, cel mai probabil în luna mai. Aşa cum au evidenţiat şi colegii mei parlamentari, comunitatea românească din acest stat UE este una numeroasă, la fel ca şi problemele sale specifice cu care confruntă pe teritoriul italian, iar datoria noastră este de a susţine orice demers, orice acţiune a autorităţilor şi a decidenţilor de la Roma care pot îmbunătăţi situaţia românilor din Diaspora", a concluzionat deputatul PNL Mircea Dolha, Vicepreşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb