ING Bank România implementează un program pilot de lucru pentru angajaţii din sediul central al băncii, în perioada 1 aprilie - 30 iunie, conform unui comunicat remis redacţiei.
Potrivit sursei citate, timp de trei luni, 300 de angajaţi din cei 2.300 au optat pentru noi moduri de organizare a orelor de lucru şi, pe lângă programul clasic de lucru, aceştia pot alege dintre:
- Program de lucru de 9 ore / zi cu o jumătate de zi liberă săptămânal;
- Program de lucru de 9 ore / zi cu o zi liberă la 2 săptămâni.
Deşi angajaţii pot lega aceste zile sau jumătăţi de zi de weekenduri, aceasta nu este o condiţie. Angajaţii ING pot alege oricare dintre zilele săptămânii, în funcţie de preferinţele lor sau tipul de activitate al echipei din care fac parte, astfel încât să asigure continuitatea muncii.
"Pentru ca o cultură de flexibilitate să poată înflori, trebuie să existe o bază corect sedimentată şi un teren pregătit înainte, din mai multe perspective. Trebuie ca infrastructura să ne permită şi să faciliteze colaborarea, ca mentalitatea să fie una deschisă, să existe curaj de a experimenta cu noi formate şi încredere că fiecare ştie ce are de făcut şi face acel lucru. Cei doi ani de pandemie au pregătit terenul pentru un astfel de proiect pilot şi suntem curioşi să vedem rezultatele în vară, impactul pe care l-a avut şi dacă este fezabil să îl extindem", a declarat Richard de Graaf, Director de HR ING Bank România.
Totodată, ING Bank România anunţă modul de lucru hibrid implementat după relaxările măsurilor de prevenire Covid-19. În iarnă, banca a derulat o serie de întâlniri consultative cu toate echipele băncii, pentru ca angajaţii şi managerii lor să stabilească împreună activităţile pentru care este necesară prezenţa la birou şi când este momentul potrivit în timpul săptămânii pentru a se vedea. Astfel, toţi angajaţii ING vor veni la sediul central în medie o zi pe săptămână, în ziua aleasă împreună cu echipele lor, începând de luna aceasta.
"În modul de lucru hybrid putem admite că atât lucrul de acasă, cât şi cel de la birou pot aduce avantaje şi dezavantaje, dar acum putem alege stilul potrivit fiecăruia, după job şi specificul echipei. Programele pe care le-am implementat sau urmează să le implementăm sunt şi exerciţii de onestitate faţă de noi înşine şi de colegi, apropo de nevoile pe care le avem, dar şi de comunicare între manageri şi echipele lor.", a completat Richard de Graaf.
Această măsură se adaugă unui program zilnic deja flexibil, unde fiecare angajat îşi poate alege ora de început şi final de program, în funcţie de nevoile sale şi specificul activităţii. Programul poate începe între orele 7:30 şi 10:30 şi se poate încheia începând cu ora 16, se arată în comunicat.