ÎN PERIOADA 16-26 SEPTEMBRIE Cea de-a VIII-a ediţie a expoziţiei Art Safari va avea loc

G.U.
Cultură / 15 septembrie 2021

Cea de-a VIII-a ediţie a expoziţiei Art Safari va avea loc

În perioada 16-26 septembrie va avea loc cea de-a VIII-a ediţie a Pavilionului de Artă, Art Safari, la Palatul Dacia-România, cât şi la Arcub - Hanul Gabroveni, se arată într-un comunicat de presă.

Ediţia din acest an a Art Safari este una amplă, nu numai fizic, dar şi tematic. Vor exista două spaţii spectaculoase în Centrul vechi dedicate evenimentului şi patru pavilioane expoziţionale:

1. Pavilionul Muzeal: Samuel Mutzner pe urmele lui Claude Monet

2. Pavilionul invitat: Seducţie şi triumf în artă. Femei-artist în România

3. Pavilionul Central: Constantin Piliuţă. Culoare de zenit

4. Pavilionul Contemporan: Superheroes/Antiheroes. Tendinţe în arta contemporană românească

"În această toamnă, mai exact de mâine, la Art Safari avem nu doar artă clasică şi impresionistă, dar şi mult street art, multe intervenţii în spaţiu realizate direct de artişti! S-au pictat sute de metri pătraţi, s-au cioplit statui, s-au proiectat instalaţii artistice. Anul acesta, Art Safari a crescut la un al doilea sediu expoziţional, necesar şi pentru diluarea traficului de vizitatori. Începem vizitarea cu Palatul Dacia-România, viitorul sediu al Pinacotecii Bucureştiului, care va găzdui triada de expoziţii - recuperarea unui mare artist de patrimoniu: Samuel Mutzner - sau "Pe urmele lui Claude Monet", curatoriată de monograful artistului, istoricul de artă Rodica Marian, apoi Pavilionul Central dedicat farmecului original al unui mare contemporan deja clasicizat, Constantin Piliuţă - sau "Culoare de zenit", curatoriată de dr. Călin Stegerean, directorul Muzeului Naţional de Artă al României, precum şi nelipsitul Pavilion Contemporan, preferatul publicului tânăr, cu expoziţia provocatoare "Supereroi/Antieroi", curatoriată de Raluca Ilaria Demetrescu. Continuăm cu Arcub - Hanul Gabroveni unde vizităm expoziţia dedicată femeilor-artist din România interbelică - "Seducţie şi triumf în artă", realizată de

dr. Elena Olariu, director al Pinacotecii Bucureşti", ne-a declarat Ioana Ciocan, directorul

Art Safari.

Night Tours

Ediţia Art Safari 2021 nu face excepţie când vine vorba de Night Tours. Atunci, noaptea prinde viaţă la Art Safari. "Experienţa de vizitare cuprinde un tur ghidat în expoziţii şi muzică live - invitat special Toulouse Lautrec în fiecare seară ! La Night Tours, stăm de vorbă cu arta şi descoperim secretele din spatele #ArtSafari2021 povestite de ghizii Art Safari, organizatori şi curatori! Iar, pe cei care nu pot ajunge, îi aşteptăm să participe la tururile virtuale alături de Marius Manole (17, 18 şi 19 septembrie) şi Horia-Roman Patapievici (pe 24 septembrie) ", punctează Ioana Ciocan, director Art Safari.

Art Safari Kids

Potrivit comunicatului, la toate acestea se adaugă programul educaţional Art Safari Kids de care se vor putea bucura şi în acest an copiii şi familiile lor. Aici, arta li se dezvăluie copiilor pe înţelesul lor, iar ei învaţă să îşi dezvoltă creativitatea participând la ateliere de artă şi tururi ghidate. Ateliere de creaţie diverse, tururi ghidate special gândite pentru copii, dar mai ales artă adevărată.

Digital & Floral News

Şi noutăţile marca Art Safari nu se opresc aici! Din această toamnă, Art Safari va introduce tururile digitale - vizite cu ghid care se vor desfăşura live şi vizite virtuale, pe care doritorii le pot accesa oricând le permite programul.

Totodată, cu ocazia deschiderii Art Safari 2021, Ambasada Olandei a dezvelit, în premieră, o copie florală gigant a uneia dintre picturile expuse în Pavilionul Muzeal, mai exact un magic şi uriaş «Vas cu tufănele» pictat de Samuel Mutzner, vedeta expoziţiei de artă impresionistă. Instalaţia florală, compusă special în Olanda pentru a marca acest moment, are dimensiunile de 4 x 4 m. Pictura originală măsoară 33 x 42 cm şi poate fi identificată într-una din sălile expoziţiei dedicate lui Mutzner.

Pentru construirea instalaţiei au fost folosite 1.750 de plante, toate de provenienţă olandeză, care cântăresc, împreună cu rama metalică, aproximativ 700 kg. La realizarea tabloului gigant din plante ornamentale au lucrat peste 20 de persoane, timp de mai mult de

7 zile.

Cum arată viitorul Art Safari?

Directorul Art Safari, Ioana Ciocan, a anunţat în premieră că intenţionează permanentizarea activităţii expoziţionale a Art Safari, să treacă de la un muzeu temporar, cu sediu nomad, la o activitate curentă şi un sediu adecvat, instituţionalizat. În acest sens, Ioana Ciocan, director Art Safari, şi dr. Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului Bucureşti, a anunţat cu entuziasm semnarea unui parteneriat pe 2 ani, de folosire împreună a spaţiului expoziţional al Palatului Dacia-România, destinat pe viitor amenajării istoricei Pinacoteci a Bucureştiului, precedat de o renovare şi organizare corespunzătoare.

Măsuri de siguranţă la Art Safari 2021

Accesul fiecărui vizitator în muzeul temporar se va face controlat, iar traseul de vizitare este unul tip circuit unidirecţional. Vizitatorilor le va fi verificată temperatura la intrare, precum la ediţia 2020, aceasta fiind o condiţie obligatorie de acces. Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării corespunzătoare a măştii pe durata vizitei.

Biletele şi abonamentele pot fi achiziţionate pe https://tickets.artsafari.ro, dar şi la intrarea în Palatul Dacia-România din strada Lipscani nr. 18-20.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb