Evenimentul de carieră cu care v-aţi obişnuit an de an revine la forma sa iniţială: Forum - Carieră în industria energetică. Anul acesta, evenimentul se află sub egida Asociaţiei Inginerilor Energeticieni şi Electricieni - AIEE, care, în parteneriat cu Facultatea de Energetică din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti îşi propune să organizeze un eveniment de carieră dedicat tinerilor din domeniul energetic care să asigure mediul de tranziţie la situaţia pre-pandemică, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.
Forum - Carieră în industria energetică, ce se va desfăşura în perioada 9-14 mai 2022 la Universitatea Politehnica din Bucureşti, îşi doreşte să fie un instrument la îndemâna tinerilor dornici de a face primii paşi în domeniul energetic, cât şi o piaţă de desfacere a marilor companii ce activează în energetică.
Mari jucători din energetica românească vin în întâmpinarea tinerilor studenţi şi absolvenţi cu prezentări ale companiilor, programe de internship, stagii de practică, workshop-uri, vizite tehnice şi oportunităţi de angajare. Acest eveniment este dedicat, astfel, tinerilor care sunt în căutare de informaţii referitoare la opţiunile de dezvoltare în domeniul energetic, pe termen scurt, mediu şi lung cât şi celor care vor să fie la curent cu noile tendinţe şi tehnologii din industrie.
În deschiderea evenimentului, au confirmat participarea, în calitate de Speakeri reprezentanţi de seamă din industrie şi mediul universitar: Mihnea Costoiu - Rector Universitatea Politehnica din Bucureşti, Horia Necula - Prorector Universitatea Politehnica din Bucureşti, Diana Robescu - Decan Facultatea de Energetică, Petru Ruşeţ - Director General Siemens Energy, Teodor Chirica - Preşedinte al Consiliului de Administraţie Nuclearelectrica, Gina Cruceru - Group HR Director Rompetrol.
Multinaţionale şi companii româneşti, companii de tehnologie, producători de echipamente şi dezvoltatori de soluţii, producători de energie dar şi promotori ai noilor soluţii şi tendinţe în domeniul energetic au confirmat prezenţa şi vor susţine prezentări în cadrul evenimentului în zilele de marţi şi miercuri.
Pentru o mai bună interacţiune între studenţi-profesori-companii, organizatorii pregătesc o atmosfera călduroasă şi primitoare, care să încurajeze tinerii şi să permită profesorilor să profite de pauzele de networking. În plus, 11 companii vor avea în cadrul evenimentului standuri de prezentare, tocmai pentru a fi cât mai aproape de tinerii interesaţi de oportunităţile de angajare şi dezvoltare din piaţă.
Potrivit sursei citate, un alt element important al evenimentului sunt workshop-urile. Tinerii pot aborda reprezentanţii companiilor şi în cadrul workshop-urilor de dezvoltare, atât tehnică cât şi personală, ce vor fi susţinute joi. Companiile care vor susţine astfel de workshop-uri sunt: Siemens Energy, Rompetrol, Nuclearelectrica şi Transelectrica.
Primele zile ale evenimentului, respectiv prezentările facultăţii, deschiderea oficială, prezentările de companii se vor desfăşura la Biblioteca Centrală a Universităţii Politehnica din Bucureşti, iar workshop-urile vor fi ţinute în cel mai spectaculos laborator din cadrul Facultăţii de Energetică - Laboratorul de Tehnica Tensiunilor Înalte.
Ultimele zile ale evenimentului sunt dedicate vizitelor tehnice la diverse obiective energetice, ce îşi propun să încheie evenimentul de cariera în cel mai potrivit mod: tinerii pregătiţi de începerea unei cariere în energetică iau contact cu mediul profesional.
Ziarul BURSA este partener media al evenimentului.