ÎN PRIMELE DOUĂ LUNI ALE ANULUI Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 8,4 %

G.U.
Macroeconomie / 21 aprilie 2022

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 8,4 %

Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut în primele două luni din 2022, pe total, cu 8,4%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, avansul a fost de 5,9%, arată datele publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică.

Ca serie brută, pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+17,5%), lucrările de reparaţii capitale (+11,8%) şi la lucrările de construcţii noi (+5,1%). Pe obiecte de construcţii, au avut loc majorări la clădirile rezidenţiale (+30,9%) şi la clădirile nerezidenţiale (+14,3%). Construcţiile inginereşti au scăzut cu 7,4%.

Creşterea volumului lucrărilor de construcţii ca serie ajustată a fost evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+13,2%), lucrările de reparaţii capitale (+7,1%) şi la lucrările de construcţii noi (+3,7%). Pe obiecte de construcţii, majorări au avut loc la clădirile rezidenţiale (+33,1%) şi la clădirile nerezidenţiale (+13,7%). Construcţiile inginereşti au scăzut cu 12,3%.

Potrivit INS, în luna februarie 2022, comparativ cu luna precedentă, volumul lucrărilor de construcţii a înregistrat un avans, ca serie brută, de 30,9%, creşterea fiind la lucrările de reparaţii capitale de 50%, la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente de 36,7% şi la lucrările de construcţii noi de 26,7%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri astfel: clădirile nerezidenţiale - plus 46,9%, lucrările de construcţii inginereşti - plus 27,7% şi la clădirile rezidenţiale - plus 21%.

Ca serie ajustată, volumul lucrărilor de construcţii s-a majorat cu 1,2%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+21,3%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+4,3%). Lucrările de construcţii noi au rămas la acelaşi nivel. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale (+18,2%) şi la construcţiile inginereşti cu (+4,1%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 5,5%.

Raportat la februarie 2021, în a doua lună din acest an volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 7,7%. Pe elemente de structură, creşteri s-au înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+16,9%), lucrările de reparaţii capitale (+16%) şi la lucrările de construcţii noi (+3,8%). Pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au crescut cu 26%, respectiv cu 8,7%. Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţii inginereşti cu 3,5%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii s-a majorat, pe total, cu 4,6%. Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri astfel: lucrările de întreţinere şi reparaţii curente - plus 10,8%, lucrările de reparaţii capitale- plus 10,4% şi la lucrările de construcţii noi - plus 1,8%. Pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au crescut cu 28%, respectiv cu 6,7%. Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 9,1%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sa asteptam sfarsitul acestui an si sa vedem scaderile dramatice.

    Nu uitam faptul ca razboiul a inceput la sfarsitul lunii februarie. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb