ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI 2022 DN Agrar înregistrat o cifră de afaceri de 103,23 milioane de lei

F.D.
Piaţa de Capital / 24 noiembrie 2022

DN Agrar înregistrat o cifră de afaceri de 103,23 milioane de lei

DN Agrar Group, fermă zootehnică integrată, cu producţie de lapte de vacă şi producţie vegetală, a înregistrat în primele nouă luni ale anului o cifră de afaceri de 103,23 milioane de lei, mai mare cu 221,4%, şi un profit net de 10,6 milioane de lei, în creştere cu 249,5%, comparativ cu perioada analizată din 2021, potrivit News.ro.

"DN Agrar Group, cea mai mare fermă zootehnică integrată din România cu producţie de lapte de vacă şi producţie vegetală, a continuat accelerat investiţiile în acest an înregistrând, în primele nouă luni ale anului 2022, o cifră de afaceri de 103,23 milioane de lei (+221,45%) şi un profit net de 10,6 milioane de lei (+249,5%), comparativ cu perioada analizată din 2021", anunţă compania.

Achiziţia fermelor Lacto Agrar (realizată în luna decembrie 2021) şi Apold (realizată în luna aprilie 2022) a contribuit cu peste 5 milioane lei la profitabilitatea DN Agrar, reprezentând peste 48% din profitul net realizat, conform rezultatelor financiare aferente primelor 9 luni din 2022.

"Acest an a însemnat consolidarea activităţii grupului DN Agrar şi noi investiţii, planurile şi strategia companiei continuând direcţia stabilită. Finalizarea lucrărilor de investiţii din cadrul fermei Apold ne permite operarea celor două săli de muls la capacitate maximă, în 3 ture, cu o creştere a capacităţii operaţionale cu 50%, până la finele anului. În ce priveşte ferma Lacto Agrar, am demarat, în luna septembrie 2022, proiectul pentru construirea unui nou bazin pentru gunoiul de grajd. Suntem în faza de pregătire a terenului pe care vom construi bazinul şi estimăm finalizarea construcţiei până la începutul anului 2023", spune Jan Gijsbertus de Boer, preşedinte al Consiliului de Administraţie DN Agrar Group SA.

La nivelul fermelor din cadrul DN Agrar, cantitatea de lapte livrată a crescut cu peste 2,7 milioane de litri de lapte în primele 9 luni din 2022, respectiv cu peste 8,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2021, tendinţă ce va continua.

În primele 9 luni din 2022, compania şi-a consolidat poziţia de lider de piaţă în producţia de lapte de vacă, cu operaţiuni integrate, cu peste 10.500 de capete de vaci de lapte şi tineret bovin şi o suprafaţă lucrată de aproape 7.000 de ha de teren. Obiectivul companiei DN Agrar este să ajungă la un număr de până la 12.500 de vaci de lapte şi tineret bovin, în viitorul apropiat.

Cele 15 societăţi care fac parte din portofoliul DN Agrar Group SA, includ 4 ferme, a căror activitate principală o reprezintă atât creşterea bovinelor de lapte (ferma Prodlact), cât şi producţia de lapte de vacă (fermele Cut, Lacto Agrar şi Apold). Compania oferă servicii de logistică şi transport de lapte de vacă cu autovehicule specializate, atât pe teritoriul naţional, cât şi la nivel european.

În domeniul cerealelor, firmele din grupul DN Agrar cultivă în acest moment peste 7.000 de hectare localizate pe raza judeţelor Alba, Sibiu şi Hunedoara, şi obiectivul este să ajungă la o suprafaţă lucrată de 10.000 de hectare prin achiziţia altor ferme cu producţie agricolă vegetală şi/sau zootehnică. Producţiile obţinute din culturile înfiinţate sunt folosite atât pentru asigurarea bazei furajere pentru fermele proprii, cât şi pentru plata arendei către acei arendatori care optează pentru cereale. Producţiile obţinute din culturile de orz şi floarea-soarelui sunt valorificate către terţi.

La data de 30 septembrie 2022, compania DN Agrar Group SA avea 239 de angajaţi.

DN Agrar Group se prezintă ca fiind cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producţie de lapte de vacă şi producţie vegetală. Grupul activează în centrul Transilvaniei, în judeţele Alba, Sibiu şi Hunedoara.

Compania a fost înfiinţată în 2008 de Jan Gijsbertus de Boer şi este listată la Bursa de Valori Bucureşti, în piaţa AeRO din februarie 2022. Începând cu data de 19 septembrie 2022, acţiunile DN Agrar sunt incluse în indicele BETAeRO al celor mai tranzacţionate companii din Sistemul Multilateral de Tranzacţionare SMT.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Rezultate bune fermele nou integrate era normal sa majoreze corespunzator veniturile. Asteptam cu interes bugetul pentru la anul. E important sa aflam cheltuielile cu dobanzile. Anul asta doar 4 m. pana acum doar ca odata cu achiz. au numai imprumut TL 115 m. Care ar insemna la prima vedere 10-12 m. minim numai pe TL ca dobanda. Adica fata de noua luni un plus care erodeaza masiv acest profit. Asta inseamna ca le trebuie majorare de pret sa poata compensa ch. financiare.

    1. Vai de tine, tocmai au anunțat că au trecut toată datoria pe euro și a scăzut dobânda de la 9 la 4%, așa că din 2023 scade cheltuiala cu dobanzile, nu te mai tin balamalel de la atâta hate, te compătimesc

      stim,se imprumuta direct de la BCE cu 0% dar le e rusine sa scrie in situatii

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8373
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3185
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9967
Gram de aur (XAU)Gram de aur412.9649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb