Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, raportează venituri totale din exploatare de 28,3 milioane de lei în primele nouă luni din 2022, o creştere cu 49% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 5,3 milioane de lei, o majorare cu 134% comparativ cu anul trecut, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.
Potrivit sursei citate, în primele nouă luni ale anului, cifra de afaceri s-a ridicat la 20,8 milioane de lei, o apreciere cu 58%, în principal datorită creşterii ponderii contractelor de servicii pentru securitate cibernetică.
"În primele nouă luni din 2022 am avut parte de o activitate caracterizată de solicitări în creştere pentru serviciile noastre de securitate cibernetică. Am înregistrat o creştere atât a numărului de contracte recurente, cât şi la nivel de clienţi noi, reuşind să atragem patru noi clienţi în portofoliu doar în T3 2022. De asemenea, marja de profitabilitate netă s-a îmbunătăţit semnificativ în primele nouă luni ale anului, de la 17% în 2021 la 25% anul acesta. Rezultatul este unul satisfăcător, deoarece în 2019, marja noastră a fost sub 12% şi am promis investitorilor că o să o creştem până la 20% prin extinderea portofoliului de servicii. Suntem încântaţi că ne-am îndeplinit această promisiune faţă de investitori, prin maturizarea afacerii noastre şi stabilirea de obiective realizabile de care să beneficieze toţi acţionarii Safetech. Totodată, suntem bucuroşi că am împărţit tuturor acţionarilor SAFE o parte din profiturile generate ca urmare a dezvoltării companiei cu sprijinul capitalului atras de la investitori, prin dividende, demonstrând că şi companiile cu potenţial de dezvoltare pot plăti dividende atâta timp cât au un model de afaceri solid şi un flux de numerar bun", a declarat Victor Gânsac, Preşedinte Consiliu de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations.
Referitor la activitatea companiei la nivel internaţional, în prezent, entitatea din Marea Britanie este operaţională, având angajate trei persoane, pe lângă directorul general, Anca Stancu, a căror activitate se va axa în perioada următoare pe vânzarea de servicii şi soluţii Safetech în Marea Britanie şi SUA. În ceea ce priveşte, entitatea din Emiratele Arabe Unite, aceasta va fi operaţională în următoarea perioadă, toate actele necesare fiind depuse la autorităţile relevante. Între timp, compania a executat deja un contract de testare de securitate pentru o companie din domeniul energiei din această ţară. Pentru entitatea din SUA, compania estimează că până la finalul anului va fi înfiinţată, iar din 2023, aceasta va deveni operaţională.
În ceea ce priveşte transferul Safetech Innovations pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, compania a publicat săptămâna trecută situaţiile financiare pentru anii 2019-2021, întocmite conform IFRS şi auditate. În prezent, Safetech se află în etapele de finalizare a Prospectului şi transmiterea acestuia către ASF.
"Suntem încântaţi că ne apropiem de îndeplinirea a încă unei promisiuni faţă de acţionarii noştri - transferul pe Piaţa Principală. Obiectivul nostru este să sunăm clopoţelul la BVB pentru a marca acest transfer, înainte de publicarea rezultatelor financiare preliminare pentru 2022, şi anume, până la sfârşitul lunii februarie 2023. Ne dorim ca în raportul respectiv să includem deja situaţiile financiare care vor fi conforme cu IFRS", a adăugat Victor Gânsac.
Pe lângă activitatea privind trecerea pe Piaţa Principală, în această perioadă, compania se află în cel mai aglomerat trimestru al anului, unul în care sunt realizate cele mai multe venituri şi care are un impact semnificativ la nivel de profit. Acest lucru a putut fi observat şi anul trecut, când, în cel de-al patrulea trimestru din 2021, Safetech a generat 43% din cifra anuală de afaceri şi 63% din profitul net.
Safetech Innovations este listată pe piaţa AeRO începând cu data de 29 ianuarie 2021 şi se tranzacţionează sub simbolul SAFE. În prezent, compania are o capitalizare de piaţă de peste 180 milioane de lei, se mai arată în comunicat.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.11.2022, 12:20)
Cifra de afaceri T1 3,4 M T2 7 T3 10 T1-T3 20 Bugetat 2022 40
Ei spun ca fac T4 inca 20 deci cat T1-T3
T4 2021 au facut 10 M
S1 scadere 2022/2021,la T1-T3 crestere 59%
ca sa faca bugetul trebuie T4 2022/2021 100% crestere de la 10 la 20 M
cum T4 e trimestrul puternic e putin probabil ca tocmai la el sa ai rate de crestere duble fata restul de 9 luni ca baza de raportare e mare
fata de 2021 CA ar creste de la 23 la 40 deci 75% adica trebuie sa accelereze foarte tare pana si fata de T3
la profit au 5,2 si buget 10,1 adica le mai trebuie 5 M
la 25% rata profitului le trebuie exact cele 20 M CA pe T4 care asa cum am aratat nu reies din nicio serie,iar pe servicii pentru asa crestere ai nevoie de foarte mult personal in plus,ceea ce nu au atras
Daca tot ultraoptimismul lor se adevereste iese o firma cu PER 18
De aia a debutat cu scadere dupa rezultate.Ca peste ultraoptimism nu prea mai e loc.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.11.2022, 12:26)
anul trecut au facut profit 3.9 milioane doar in T4, pe ultimele 12 luni iese un profit de peste 9 milioane. au nevoie de un T4 usor mai bun decat cel de anul trecut si isi fac profitul anuntat.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.11.2022, 13:19)
profitul lor iese din alte ven exploatare adica fondurile nerambursabile,cash flow slab de tot la Q3 fata de H1 active curente in scadere,stocuri nu au,creante stau pe loc desi CA e in crestere Q3 fata de Q2.scade pozitia numerar foarte puternic la crestere profit
cash cade in Q3 de la 8 la 1,5 deci intr un singur trimestru
se vede ca se duce in imobilizari dupa implementare proiect
problema e de pe urma proiectului o sa faca foarte mica cifra de afaceri,au facut mult venituri din exploatare din productie de imobilizari=un produs propriu cu care succes la vandut singura firma cu rodus propriu in domeniu si care-l vinde se numeste Bitdefender si e alta liga produsul,nu e facut sa consume grant
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.11.2022, 17:02)
Vad ca spun ca se transfera lunile astea 2-3 pe BVB.Pe acolo capitalizarile sunt mult sub a lor echivalent ca indicatori.WINE sa zicem nu e nici dubla evaluata si are profit de 4-5 ori mai mare decat cat spera SAFE sa faca daca se aliniaza toate planetele.Profitul alora e mai mare decat veniturile SAFE la anul poate ca anul asta nu fac atat.Si creste si WINE care nu e limitata de personal.Asta ca sa nu dam exemple de firme din energie.Dupa primele rapoarte de evaluare o sa se corecteze puternic supraevaluarea lor.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.11.2022, 17:47)
a mai cazut o petarda de pe aero.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.11.2022, 22:26)
Dupa marlania cu anuntat bvc gogonat-demarat majorare cu numerar-majoritari vandut drepturi si in 2 luni anuntat dividende luate 80% de catre majoritari rezultatul se vede-nu se mai tranzactioneaza nici la rezultate, nu mai discuta lumea de ei, interes adio. Asa e cand foamea e mare si se simte ca e timpul de jumulit cotofenele. Numai la noi poti spune ca ai nevoie de bani sa-i investesti si nu se schimba anotimpul ca te trezesti ca i vrei dividend pe majoritatea-bagati de altii ca tu stiai ce manevra faci!
4.1. Cum ai ajuns la acest rationament? (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de Inocentiu în data de 22.11.2022, 07:14)
Cei de la safetech au spus de la bun inceput ca au politica de dividend, intre timp declarasera ca nu vand din participatie, era de asteptat? Dar tu de ce ai investit? Eu unul am investit pentru cel putin 3 ani