ÎN PRIMELE PATRU LUNI ALE ANULUI, Producţia industrială, în creştere cu 1,2%, ca serie brută

Laura Boico
Macroeconomie / 14 iunie 2016

Producţia industrială a crescut în primele patru luni cu 1,2%, ca serie brută, şi cu 0,7%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2015, potrivit informaţiilor publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În luna aprilie 2016, producţia industrială a scăzut faţă de martie 2016 cu 5,6%, ca serie brută, şi a crescut cu 3,5%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Faţă de aprilie 2015, producţia industrială a crescut în aprilie 2016, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,4%, respectiv cu 3,9%.

În primele patru luni ale anului în curs, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 1,2%, ca urmare a creşterii industriei prelucrătoare cu 2,4%. Industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 18,0%, respectiv cu 2,8%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2016, comparativ cu perioada similară din 2015, a crescut cu 0,7%, datorită creşterii industriei prelucrătoare cu 2,5%. Industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 18,2%, respectiv cu 3,2%.

În luna aprilie 2016, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 5,6%, ca efect al scăderii tuturor sectoarelor industriale: industria extractivă (-8,5%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-7,5%) şi industria prelucrătoare (-5,4%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 3,5% faţă de luna precedentă, datorită creşterii producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+5,9%) şi a industriei prelucrătoare (+3,2%). Industria extractivă a scăzut cu 1,9%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 3,4%, susţinută de creşterea industriei prelucrătoare, cu 4,5%, şi a producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat, cu 0,1%. Industria extractivă a scăzut cu 19,9%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 3,9%, datorită creşterii industriei prelucrătoare cu 7,0%. Industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 21,7%, respectiv cu 0,3%.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb