ÎN PRIMELE ŞASE LUNI ALE ANULUI 2022 Costurile importurilor germane de gaze au crescut cu 153%

G.D.
Internaţional / 19 august 2022

Costurile importurilor germane de gaze au crescut cu 153%

Costurile importurilor germane de gaze naturale au crescut cu 153% în primele şase luni ale anului 2022 faţă de anul precedent, chiar dacă volumul importurilor a scăzut cu 24,3%, au arătat ieri datele oficiale, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Cea mai mare economie a Europei importă în principal gaze din Rusia, Norvegia, Ţările de Jos, Marea Britanie şi Danemarca, dar s-a orientat mai mult către gaze naturale lichefiate (GNL) de la criza din Ucraina.

Statisticile din iunie ale biroului de comerţ exterior al Germaniei reflectă impactul invaziei Rusiei asupra Ucrainei, care a început pe 24 februarie, şi sancţiunile occidentale împotriva a ceea ce Kremlinul numeşte o "operaţie militară specială".

Rusia a redus fluxurile de gaze prin Nord Stream 1, principala rută de livrare a gazelor către Europa prin Germania, la o cincime din capacitatea sa, forţând importatorii şi guvernele să caute înlocuitori înainte de sezonul de încălzire din octombrie.

Traderii de gaze, energie şi carbon monitorizează importurile de gaze, deoarece echilibrul cererii şi ofertei influenţează preţurile şi volumele tranzacţionate pe toate cele trei pieţe.

Datele privind gazele se corelează şi cu cărbunele, care concurează în producţia de energie electrică, oferind în acelaşi timp indicii despre cererea de autorizaţii obligatorii de emisii de carbon din Uniunea Europeană.

Statisticile lunare ale biroului german de comerţ exterior BAFA, care sunt publicate cu o întârziere de aproximativ două luni, arată importurile din ianuarie-iunie la 2.023.691 terajouli (TJ), sau 57,5 miliarde de metri cubi (bcm), comparativ cu 2.671.691 TJ cu un an mai devreme.

Pe măsură ce întreruperile aprovizionării au propulsat preţurile gazelor la maxime record, factura de import a Germaniei a crescut la 30,8 miliarde de euro (31,20 miliarde de dolari) în perioada de şase luni, comparativ cu 12,2 miliarde de euro în aceeaşi perioadă a anului 2021, arată datele BAFA.

Preţul mediu plătit la graniţă în perioada ianuarie-iunie a crescut cu 234% de la an la an, la 15.243,71 euro/TJ, a spus BAFA.

Doar în iunie, preţul de 17.594,31 euro, echivalentul a 6,33 cenţi pe kilowatt-oră (kWh), a fost de trei ori mai mare decât în iunie 2021.

Stocurile germane de gaze sunt la 77,8% din capacitatea de stocare disponibilă, a arătat site-ul web al grupului european de infrastructură de gaze GIE. Aceasta, comparativ cu 55,1% în urmă cu un an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb