ÎN PRIMELE TREI LUNI DIN 2022 AROBS raportează venituri de 53,2 milioane de lei şi un profit net de 14,9 milioane de lei

G.D.
Piaţa de Capital / 26 mai 2022

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

AROBS Transilvania Software (BVB: AROBS), cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori Bucureşti, raportează venituri operaţionale la nivel individual de 53,2 milioane de lei în primul trimestru din 2022, o creştere cu 33% faţă de T1 2021, o cifră de afaceri de 52,6 milioane de lei, o apreciere cu 33% comparativ cu T1 2021, EBITDA de 17,4 milioane de lei, o creştere cu 22% prin comparaţie cu T1 2021 şi un profit net de 14,9 milioane de lei, o variaţie pozitivă de 14% faţă de anul anterior, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Cifra de afaceri netă înregistrată în primul trimestru al anului depăşeşte cu 7% estimările noastre pentru această perioadă şi ne oferă încredere că suntem pe drumul cel bun în atingerea obiectivelor stabilite pentru anul acesta. Creşterea cifrei de afaceri în T1 2022 este determinată, pe de-o parte, de extinderea numărului de proiecte în categoria serviciilor software pe care le furnizăm şi de atragerea de noi clienţi în zona de produse software, în concordanţă cu creşterile care au loc la nivel global în domeniul serviciilor software şi dezvoltării de produse," a declarat Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS.

Potrivit sursei citate, rezultatele financiare pentru T1 2022 prezentate sunt cele individuale ale AROBS Transilvania Software. În ceea ce priveşte împărţirea cifrei de afaceri, serviciile software au contribuit cu 80% la cifra de afaceri a companiei, produsele cu 19%, în timp ce alte servicii au avut o contribuţie de 1%. Compania prognozează că industria de dezvoltare software va continua trendul ascendent, fiind observată o creştere a solicitărilor pentru serviciile software, dar şi pentru produsele software, precum managementul de flotă, optimizarea afacerilor şi plăţi digitale, pe fondul creşterii investiţiilor în digitalizare realizate de companii şi organizaţii.

"Vom continua planurile de investiţii anunţate, atât prin realizarea de tranzacţii M&A, precum şi prin dezvoltarea de noi expertize cu mare căutare pe piaţa globală de servicii software. Ne aflăm într-un context în care automatizarea şi simplificarea proceselor de lucru în cadrul companiilor şi organizaţiilor din întreaga lume vor continua să reprezinte tendinţele din industria tech într-un orizont de timp mediu-îndepărtat. Există în continuare numeroase lucruri care pot fi îmbunătăţite în zona de transformare digitală pe fiecare palier de industrie, de la managementul de flotă, la optimizarea afacerilor şi plăţi digitale. Din această perspectivă, AROBS deţine toate ingredientele necesare pentru a atrage o cotă semnificativă din furnizarea de servicii software şi dezvoltarea de produse pe pieţele în care este prezentă," a adăugat Voicu Oprean.

AROBS Transilvania Software este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 6 decembrie 2021. Compania are în prezent o capitalizare de piaţă de aproximativ 900 de milioane de lei, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Companie buna, dar totusi scumpa (PER = 19).

    1. Corect, acum e mai scumpa ca MSFT!

      asta e relativ ok daca ne uitam la CODE, alta de soft

      problemele vor veni de la oameni, costuri galopante cu salariile si aia buni pleaca sau vor sa lucreze numai colaborare, pe firma lor 

      PER-ul e calculat pe baza profitului estimat pentru anul acesta (considerat in crestere fata de anul trecut). Cu profitul din 2021 PERul este 21.

      Arobs este o companie care are priza la investitori, iar actionarul majoritar e ok. 

      hai sa iti explic, nu e atat de usor pe cat pare, unii o fac da, dar trb sa stii sa te vinzi, sa negociezi, sa te ocupi de contabilitate, partea avocateasca lucru cu care multi itisti nu vor sa si bata capul, in special programatorii, ca sa nu mai zic ca nu mai beneficiezi de sop, team buildings mese calde si toate beneficiile din corporatii, deci NU, peste noapte nu vor aparea 100000 pfa uri, si anaful a zis ca se pune pe depistat angajarea mascată

    am incredere in firma si investesc

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb