ÎN PRIMELE TREI TRIMESTRE DIN 2022 OMNIASIG a înregistrat prime brute subscrise de aproximativ 1,5 miliarde lei

V.G.
Piaţa de Capital / 17 noiembrie 2022

OMNIASIG a înregistrat prime brute subscrise de aproximativ 1,5 miliarde lei

OMNIASIG Vienna Insurance Group a înregistrat o creştere consolidată în primele trei trimestre ale anului, informează un comunicat de presă remis redacţiei.

Conform sursei citate, pentru a asigura progresul, compania şi-a menţinut evoluţia echilibrată şi politica de subscriere prudentă, prin dezvoltarea şi modernizarea produselor şi serviciilor, investind constant în digitalizare şi inovaţie. Ca urmare, primele brute subscrise în acest interval au crescut cu peste 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, iar profitabilitatea s-a menţinut la un nivel satisfăcător şi sustenabil în acest interval.

Valoarea agregată a primelor brute subscrise de companie în primele trei trimestre ale anului a fost de aproximativ 1,5 miliarde lei, în creştere cu cca. 35% comparativ cu acelaşi interval al anului trecut. Valoarea agregată a despăgubirilor plătite de companie în această perioadă s-a ridicat la aproximativ 800 milioane lei.

"Aceste rezultate foarte bune se datorează întregii echipe de profesionişti OMNIASIG, care pe parcursul acestui an plin de provocări a continuat să dea dovadă de dedicare, efort constant de a depăşi orice bariere, precum şi optimism, întărind astfel eficienţa strategiei noastre de business, orientate spre adaptarea la nevoile şi aşteptările clienţilor şi partenerilor. Suntem un partener de încredere, stabil şi investim în dezvoltarea permanentă a unor soluţii care să simplifice vieţile clienţilor şi să le dea siguranţa de a merge mereu cu toată încrederea mai departe, ştiind că noi preluăm riscul pentru ei. Un alt obiectiv strategic extrem de important pentru noi, pe care am continuat să ne axăm puternic şi în 2022, a fost urmărirea sustenabilităţii activităţii noastre pe toate planurile, prin derularea mai multor iniţiative de responsabilitate socială, susţinerea educaţiei, implicare în comunitate şi voluntariat, acţionând mereu cu solidaritate faţă de comunităţile din care facem parte şi faţă de categorii defavorizate de persoane din toată ţara", a declarat Mihai Tecău, Preşedinte Directorat AMNIASIG Vienna Insurance Group.

Linia Property (Asigurările de incendiu şi calamităţi naturale) a avut o creştere de cca. 15% în acest interval. Ne bucurăm să observăm creşterea pe această linie, întrucât o poliţă de asigurare oferă oricărui business, indiferent de dimensiunea sa, siguranţa continuităţii activităţii, indiferent de riscurile şi evenimentele neprevăzute ce pot apărea, ceea ce susţine succesul sustenabil, pe termen lung.

"Am putut observa în continuare o conştientizare din partea clienţilor asupra importanţei serviciilor medicale de calitate în primele trei trimestre ale acestui an, linia Asigurărilor de Sănătate înregistrând din nou o creştere importantă a primelor brute subscrise, de aproximativ 40%", arată sursa citată.

În această perioadă, Asigurările Auto, CASCO şi RCA au continuat creşterea, valoarea agregată a primelor brute subscrise, cumulat pe ambele linii, fiind de cca. 1,1 miliarde lei, cu aprox. 40% mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Este un avans consistent al volumului de prime brute subscrise, generat de adaptarea continuă a portofoliului de produse atât pentru asigurările facultative, cât şi pentru cele obligatorii, precum şi de efortul companiei de a furniza servicii de asigurare de calitate şi un proces eficient şi rapid de plată a despăgubirilor. Valoarea agregată a despăgubirilor plătite pe cele două linii, a fost în acest interval de cca. 670 milioane lei.

Totodată, o creştere a fost înregistrată în acest interval şi pe liniile Asigurărilor de Răspundere Civilă Generală şi a Asigurărilor de Călătorie.

Numărul de reclamaţii înregistrate unic per petent şi per caz de OMNIASIG în primele trei trimestre ale acestui an a fost de 393, în timp ce numărul reclamaţiilor soluţionate favorabil a fost de 48, restul fiind neîntemeiate. Raportat la numărul poliţelor de asigurare emise de companie şi care nu au fost anulate, numărul de petiţii înregistrate unic per petent şi per caz reprezintă doar 0,04% dintre acestea. Totodată, raportat la numărul de dosare de daună notificate în această perioadă, numărul de reclamaţii înregistrate unic per petent şi per caz reprezintă 0,18% dintre acestea, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb