ÎN PRIMUL SEMESTRU DIN 2021 Agroland raportează o cifră de afaceri de peste 128 milioane lei

S.B.
Piaţa de Capital / 17 septembrie 2021

Agroland raportează o cifră de afaceri de peste 128 milioane lei

Grupul Agroland a raportat în primul semestru (S1) din 2021 o cifră de afaceri de 128,16 milioane lei (25,9 milioane euro), în creştere cu 5,2% faţă de acelaşi interval al anului trecut, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

În perioada ianuarie - iunie, compania a inaugurat şapte magazine Agroland MEGA, dintre care trei în apropierea Bucureştiului, în Afumaţi, Mogoşoaia şi Bolintin-Vale, iar celelalte patru în Vaslui, Târgu Secuiesc, Sfântu Gheorghe, Craiova. Investiţia totală în noile magazine a fost de 9,14 milioane lei.

În planurile Agroland pentru al doilea semestru al acestui an, intră deschiderea altor cinci magazine Agroland Mega, amplasate în Lugoj, Sibiu, Bârlad, Năvodari şi Balş. Unităţile din Lugoj şi Năvodari au fost deja deschise. Proiectele companiei pentru a doua jumătate din 2021 includ şi obţinerea certificării non-GMO (organisme nemodificate genetic) pentru furajele produse în fabrica din Caransebeş. Achiziţia acestei unităţi se va finaliza la sfârşitul lui 2021, cel mai probabil, iar investiţia totală se va ridica la 6,4 milioane lei (1,3 milioane euro). Prin atestarea non-GMO, combinatul va deveni prima astfel de unitate din România certificată non-GMO

O altă direcţie importantă pentru companie constă în administrarea platformei Avicola Mihăileşti, a cărei activitate a fost preluată anul trecut. Cu ajutorul puilor de o zi produşi aici şi care vor fi comercializaţi în magazinele din reţea, Agroland urmăreşte intrarea pe nişa producătorilor de ouă de consum şi carne de pasăre. Următorul pas este certificarea non-GMO, atât pentru ouă cât şi pentru carne. Segmentul produselor non-GMO este încă nedezvoltat în România, dar suscită foarte mult interes pe pieţele din Europa de Vest, în contextul unei cereri din ce în ce mai ridicate din partea populaţiei pentru mâncare sănătoasă.

Indicatorul EBITDA, care arată profitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare, a fost de 9,78 milioane lei, în acest prim semestru, iar marja EBITDA aferentă primei jumătăţi a lui 2021 a fost 7,63%. Rezultatele financiare pozitive se datorează atât creşterii numărului de magazine, cât şi a faptului că Agroland Mega a devenit un punct de atracţie pentru categorii tot mai diversificate de clienţi.

De asemenea, 2021 marchează primul an în care venitul şi profitul obţinute în cele două semestre vor fi reechilibrate, astfel încât să se reducă influenţa sezonalităţii. Reprezentanţii companiei vizează ca, în loc ca tot profitul să fie obţinut în primul semestru, să se ajungă la un raport de 70% - 30%, între cele două jumătăţi ale anului. Această reîmpărţire va putea fi făcută şi datorită faptului că vânzările magazinelor Mega Agroland vor fi afectate mai puţin de sezonalitate, iar producţia de ouă de consum va creşte.

În ultimele luni, compania a suplimentat numărul de produse şi a diversificat gamele din magazinele reţelei, conform aşteptărilor clienţilor. Astfel, la finalul lui iunie 2021, numărul de articole comercializate era cu 119% mai mare faţă de aceeaşi perioadă din 2020. Această majorare se datorează introducerii a două game noi de produse: cele destinate casei şi articolele de fitofarmacie.

"Pentru noi, primul semestru din 2021 a stat sub semnul extinderii şi al investiţiilor şi ne-a adus rezultate peste aşteptări. Ritmul deschiderilor a fost atât de alert, încât am reuşit ca până în iulie să inaugurăm numărul total de magazine pe care le planificasem iniţial pentru întregul an. Ne aşteptăm ca 2022 să fie anul în care să culegem roadele activităţii febrile de acum. Finanţările obţinute prin intermediul capitalizării la BVB ne-au permis să transpunem în practică strategia de business şi le suntem recunoscători investitorilor, echipei şi tuturor colaboratorilor şi partenerilor care ne sunt alături. Implicarea în zona de inovaţie şi tehnologie agricolă, prin incubatorul AgTech TM, a fost şi rămâne una dintre priorităţile noastre. Credem că în domeniul agricol, România are un potenţial imens, dar neexploatat pe deplin. Îmi doresc să ajutăm antreprenorii şi start-up-urile implicate în modernizarea acestui sector capabil să sprijine revigorarea industriei locale. Un alt obiectiv la care am lucrat în prima jumătate a anului este obţinerea atestării non-GMO pentru furajele produse la Caransebeş, pe care o vom primi până la finalul acestui an, cel mai probabil. Ne dorim să devenim cel mai important producător local de ouă de consum şi carne de pasăre certificate non-GMO, iar în 2021 am făcut paşi importanţi în această direcţie", a declarat Horia Cardoş, fondator şi director general al Agroland.

Opinia Cititorului ( 33 )

  1. Daaaa asa fac marile corporatii in vest, cresc repede si ipo-urile sunt folosite pt. dezvoltare nu la plata datoriilor.Jos palaria AG !!!

    1. doar ca ei scad, nu cresc, intr-un mediu inflationist

    Incredibil! Raportari ca pe vremea lui Ceausescu, se raporteaza numai ce convine regimului.

    Crestere sub rata inflatiei dupa ce deschizi 7 magazine in S1 raportat la 2020 cand o buna parte au fost inchide magazinele, alea mai putine. 

    Cifre raportate in raport cu alea bugetate, nu 2020 ca sa nu se vada jalea. 

    Nicio descriere despre cum au explodat datoriile in conditiile in care afacerile au evoluat cum scrie mai sus. Mai la subiect datoriile cresc de la 40 la 79 de mil in timp ce circulantele de la 31 la 61...faceti diferenta sa vedeti ce dezechilibru s-a produs, cand toti stiu ce inseamna capitalul de lucru in comert. Cititi indicatorii de lichiditate imediata deteriorati situati mult sub pragul de alerta-compania ii calculeaza, nu eu. 

    Astia sunt disperati sa mai gaseasca fraieri pentru o noua runda de finantare, ca asa nu o mai duc mult. Peste tot o dau cu cresterea dar creste numai cash ul adus de fraieri si numarul de actiuni. Si magazinele, in rest la afaceri nu bat inflatia si un semestru cu lockdown. La profit e scadere consistenta, dar asta chiar nu mai conteaza cand creste galopant nevoia de fond de rulment.

    Insa ceea ce ar trebui sa socheze investitorii este la pag. 12!!!Vedeti cum sunt prezentate grafic cresterile fulminante sub rata inflatiei, cu lumanari de trei ori mai mari. Asa reprezinta grafic o crestere de 5%,ca aratand de 200%.Nu-ti trebuie mult fler sa pui la cap niste elemente ca sa vezi ce incredere poti avea in asemenea raportari. Si sa citesti comuncatul trimis redactiei in care lucrurile sunt minunate!  

    1. În mare ai dreptate dar gândește-te că 2020 a fost un an agricol catastrofal și oamenii n-au avut bani să cumpere! Pentru tipul de afacere AG cu activitate până acum doar pe sem1 si mai ales pe T1,paradoxal 2020 a fost mai bun ca 2021 când n-au mai fost bani !

      Totuși pe termen scurt capitalizarea e exagerat de mare! 

      Da, modul in care prezinta evolutia cifrei de afaceri este absolut ridicol. Practic, pentru ochiul uman, diferenta de perceptie dintre baza (121,8 mil. lei) si varf (128,1 mil. lei) arata o crestere de aproape trei ori cand, de fapt, este una de doar a 20-a parte (4,92%).

      Absolut ridicol! 

      Ei, tovarase Cardos, sa va vad acum prezentandu-va un punct de vedere decent in sectiunea de comentarii pe care stim ca o urmariti.

      Va ascultam cu atentie ... 

      De vorbit a facut-o destul, si-a pierdut iremediabil credibilitatea prin felul intentionat in care a incercat sa pacaleasca investitorii pe a caror superficialitate se baza cand a pus graficele alea.

      Acum il asteptam sa cumpere din piata sa aiba unde descarca si actionarii care asteptau cresterile trambitate de el.Cand colo descresteri pe linie la lichiditate, solvabilitate care si asa erau proaste.  

      dar ebitda si profitul ati vazut cum le reprezinta grafic?

      ti se face greata de cum vor pacalicii astia sa insele lumea 

      si ce comunicate au, ba mai deschid nu stiu cate magazine in semestrul 2,ba se lauda ca au deschis tot ce aveau in plan inainte de vreme 

      sa termine odata cu volania si sa dea raport curent cu rectificarea rezultatelor, in care sa reprezinte corect ce au realizat, sa spuna ca au dat afara PR, consultant si ca vor face aia si ailalta sa repare imaginea catastrofala de emitent mincinos, inselator 

      ASF voi dormiti ma? Cum e posibila asemenea bataie de joc facuta cu intentie, ca nu au gresit 3 grafice, adica pe toate, in acelasi fel

      Rusine impostorilor! 

      se vede de la o posta ca sunteti frustrati si platiti de concurenta sa criticati

      nu va pricepeti la bursa si comentati numai aberatii  

      in continuarea la intrabarea 2.5

      sunteti de la concurenta ? 

      sa va faceti firma inainte sa vorbiti

      nu siti nimic de investitii 

      Bubulii si Oculta Mondiala a Semintelor de Pastarnac(OMSP) si-a trimis spionii sa denigreze preacinstita corporatie.

      alfel de ce sa critici o firma romaneasca

    m-am uitat si eu pe raportul lor si am citit si comentariile la acest articol. nu am AG, am considerat-o mult supraevaluata de piata, dar urmaresc firma iar cand pretul va ajunge la un nivel pe care sa il consider digerabil, probabil voi cumpara. nu e o firma proasta, are piata pe care sa se extinda si optiuni pentru cresterea profitabilitatii (in teorie, vedem si daca se materializeaza).

    sunt de acord ca rezultatele la S1 sunt slabe. nu sunt de acord cu cei care acuza de practici de manipulare pentru ca sunt graficele nu stiu cum - asa se fac graficele de marketing, nu e nimic neobisnuit pentru mine. nu sunt de acord nici cu cei care vad in scaderea lichiditatii imediate o mare problema - este totusi o firma in crestere si ca sa ai ce vinde trebuie, inainte sa cumperi. gradul de indatorare este si el mare daca ne raportam la standard, dar iarasi, vorbim de o firma in presupusa crestere accelerata. si aici vine problema 

    unde este cresterea? o crestere a cifrei de afaceri de numai 5% in S1 2021 este dupa parerea mea extrem de mica. este drept ca astea sunt rezultatele individuale, daca adaugam si AAB, cresterea este de 8%. dar si aia este foarte mica - totusi baza in 2020 a fost puternic afectata de restrictii. nici nu ma uit la profit, au unele costuri one-off legate de deschiderea de magazine noi care au nevoie de timp pana sa inceapa sa livreze la potential (daca vor ajunge vreodata). doar la cifra de afaceri. unde este impactul investitiilor din S2 2020 si care ar fi trebuit deja sa se maturizeze suficient incat sa contribuie la cresterea acesteia? eu nu o vad. 

    dl. Cardos ne-a promis o analiza de profitabilitate la magazinele Mega. in raport este sublima, dar lipseste cu desavarsire. tot deschide magazine si spune ca vor avea o CA de 1 mn EUR/an (care nu se vede), dar care este profitabilitatea acestor investitii? raportarea este elementara, lipsind insight-uri relevante. in schimb atasaza balanta de verificare.  

    in opinia mea, pretul actual de piata a fost sustinut de asteptari semnificativ mai mari de crestere a afacerii, eu unul asteptam un +35%. sa zicem ca la 35% crestere in urmatorii ani, pretul de ~4.5 putea fi justificat (doar in calcul teoretic, fara sa ajustam cu riscurile inerente unui business antreprenorial, listat pe o piata nereglementata), dar cu +8-10% si marje EBITDA care se mentin sub 8%... pretul de 4.5 este pur si simplu fantezist 

    1. Te obosești cam degeaba

      felicitari pentru concluzie. asta este ceea ce eu numesc un investitor "inteligent" ;)

      Citește articolul nu mai scrie minciuni

      poti sa imi precizezi o singura minciuna in ceea ce am scris eu? cat despre trenul pierdut... vorbim luni dupa deschiderea pietei :))) ti-as pune un link interesant dar nu imi da voie site-ul. este despre ciclul emotiilor investitorilor. unul dintre ele, care vine imediat dupa euforie, este "negarea realitatii". eu cred ca tu ai trecut de asta, dupa cat de virulent iti aperi "comoara", si anume esti in starea de "frica", ca treia pe treapta descendenta catre bottom-ul care "deznadejdea". asta daca nu o sa vinzi ca orice guppy care se respecta in faza anterioara, respectiv "capitularea". stiu, stiu, tu nu o sa vinzi niciodata, ai incredere in perspective etc. same old. same old

      Nu spui nimic concret

    Acum ca a ucis Cardos speranta a devenit clar. Treaba e ca pompagii lui cu infantilismul postarilor-crede si nu cerceta, nu stiti voi cum e cu pacanelele, dupa doua rosii intra sigur neagra, sa protejam romanismele de invadatori, o sa fie bine ca sa nu fie rau-il ingroapa definitiv si torpileaza AG. :)))

    1. personal, nu consider ca are Cardos vreo vina. el a vandut in plasament la un pret de 4-5 ori mai mic, decent zic eu. ca piata a considerat de cuviinta sa duca pretul la un nivel care nu are legatura cu realitatea, este altceva. daca ne uitam in prospect, forecasturile de crestere pe care le-a dat acolo sunt destul de conservatoare, adica nu a vandut marea cu sarea. dar piata a zis "nu! stim noi mai bine, va creste mult mai mult. pentru ca stim noi!". deci, daca este sa cautam un vinovat acela este "investitorul de tip nou" care se arunca cu capul inainte si cumpara pielea ursului din padure la pret de haina de blana de urs din vitrina magazinelor de pe Bond Street din Londra

      sunteti de ras

      stati si barfiti ca tatele  

      sunt cam maro chilotii, nu-i asa? :)))))

      eu doar invata despre investitii, inca nu am actiuni la bursa dar sunteti penibili ca stati toata ziua si criticati firmele, jalnici

      cand vei fi rezistat mai mult de 20 de ani pe bursa si sa traiesti din ea, asa ca mine, atunci sa vii cu comentarii din astea. daca chiar nu ai actiuni si inveti (ceea ce eu nu cred) iti spune nenea - ai inceput in locul nepotrivit cu atitudinea nepotrivita. pot fi de acord cu tine intr-o directie doar: multe pareri negative despre firme pe aici sunt vecine cu paranoia. dar sa consideri o atitudine critica, o parere bazata pe niste argumente totusi, ca fiind "barfa" denota naivitate si asta ca sa ma exprim eufemistic. lauzi cand e de laudat si critici cand este de criticat. scriind asta, am terminat "dialogul" cu tine, esti acelasi care a comentat la toate parerile negative exprimate pe rezultatele astea.

      nici nu cunosc firmele

      sunteti penibili cu aceste comentarii la toate articolele 

      ponegriti aceasta rubrica

      voi nu cititi ce scrie in articole  

      Tu inca n-ai priceput despre ce este vorba in contextul comentariilor. Sfatul meu este sa iei o pauza, bea o cafea, freaca-ti fruntea de perete, ca sa-ti vina mintea la cap, si apoi revino aici cu incredere.

      Repeta procedeul de zece-douazeci de ori pe saptamana, si-ti garantez un rezultat pozitiv la urmatoarele rezultatele anuntate de Agroland. 

      ei nu a inteles. a inteles, dar probabil este un pusti care si-a maronit chilotii si crede ca prin comentarii "pozitive" poate sa influenteze pretul de piata la AG. daca s-ar gandi un pic si-ar da seama ca o astfel de "sustinere", prin superficialitate si lipsa de argumente, poate avea cel mult un efect invers

    Acțiunea e la 4,5 lei ? La fel de bine ar putea fi la 2lei sau la 10 lei dacă așa o duc acționarii! Important e ce rămâne pe termen lung,adică o firmă cu diverse direcții de activitate tot mai cerute de consumatori ,o firmă care intră și în sfera producției, care ridică noi magazine moderne cu mii de produse, o firmă interesată de produse ecologice ,o firma care ,după cum îl văd eu pe dl Gardos, va băga tot mai mulți bani în cercetare! Asta-i firma,ăsta-i omul,prețul acțiunii pe bursă ( ridicat acum) trebuie evaluat de acționarii care decid să cumpere/ vândă!

    1. compania are potential, nu e nici scumpa la bursa daca privim cifra de afaceri pe care o are in buget anul acesta, cred ca un pret de 6 lei ar fi mult mai realistic

      omul ti-a spus ca si el o vede scumpa, dar deh, citim acelasi lucru si intelegem ce ne convine. la o crestere de 5% la semestru si 15% YoY pretul determinat prin DCF este de 3 lei/actiune. daca mai punem si faptul ca acel pret este teoretic si nu tine cont de riscurile aferente unei actiuni antreprenoriale, listata pe o piata nereglementata, probabil un pret de intrare intre 2-2.5 lei ar fi ok (mai mare decat in PP!). vezi ca ti-au dat si cei de la prime tranzactions o evaluare alternativa prin multipli, era 6 lei inainte de gratuite, deci imparte la 4 si vezi cat iese acum

      maine scade la 4 lei

      Nici nu conteaza daca maine scade 5,15 sau 20%.Clar este ca se va instala un trend descendent care va deveni clar si pentru optimistii naivi.

      trendul descendent exista de luni de zile. acum probabil doar se va acentua. il avem pe nenea ala care inca nu a scazut sub 5% si anuntatul MCS in care probabil Cardos va vinde la greu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb