În primul semestru s-a cumpărat online cu card de 1,65 ori mai mult decât în tot anul 2006

C.P
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 iulie 2007

În primul semestru s-a cumpărat online cu card de 1,65 ori mai mult decât în tot anul 2006

Cumpărăturile online cu card procesate prin soluţia ePayment(R) în primele şase luni din 2007 au depăşit ca valoare şi număr de tranzacţii pe cele înregistrate în întreg anul 2006. "Dacă tendinţa se va menţine, probabil că vom asista la cel puţin triplarea nivelului pieţei până la sfârşitul acestui an", informează un comunicat al GECAD ePayment.

În perioada ianuarie - iunie s-au plătit online, în magazinele româneşti ce au implementată soluţia ePayment, produse şi servicii în valoare de aproximativ 14,3 milioane euro. Numărul total al tranzacţiilor procesate în magazinele online din România care folosesc soluţia ePayment(R) s-a ridicat la 160.000. Nivelul întregii industrii de plăţi online prin card pentru aceeaşi perioadă se ridică la aproape 16,5 milioane euro şi 200.000 tranzacţii, conform datelor publicate de RomCard.

În acest context, GECAD ePayment deţine o cotă de piaţă de circa 87% pentru prima jumătate a anului 2007, raportată la valorile indicate de RomCard, unic procesator final 3D-Secure în România.

"Evoluţia pozitivă din primul semestru se va menţine în lunile următoare şi îşi va accelera ritmul către sfârşitul anului. Urmează trei luni de aşezare a pieţei, pe perioada concediilor, dar ultimul trimestru din 2007 va fi cel mai important: este sezonul cadourilor de Sărbători, al pachetelor turistice de iarnă şi probabil momentul în care se vor materializa şi deciziile de intrare în piaţă ale altor companii mari", apreciază Carmen Sebe, CEO GECAD ePayment.

Elementele care au determinat creşterea pieţei ţin atât de apetitul publicului pentru cumpărăturile online şi plăţile prin card, cât şi de decizia comercianţilor de a promova această alternativă la comerţul clasic.

"Dacă în 2006 aveam o poziţie rezervată şi în cele din urmă piaţa plăţilor online a surprins prin evoluţia din a doua jumătate a anului, în 2007 aşteptările sunt optimiste, iar creşterea nu mai poate fi oprită", spune Marin Mitroi, director general, RomCard.

În 2006, prin parteneriatul cu BRD Groupe Société Générale, GECAD ePay­ment îşi anunţa intenţia de a introduce standarde internaţionale în piaţa locală de comerţ electronic, bazate pe experienţa companiei din piaţa externă. Acordul între un procesator de plăţi online prin card cu istoric în domeniul securităţii şi o instituţie bancară importantă este primul pas care recomandă comerţul electronic românesc drept un segment sigur şi o oportunitate de business. Urmarea este intrarea imediată în piaţă a unor companii mari (Orange, Blue Air) care au încurajat comenzile şi plăţile online prin card. Astfel, în a doua jumătate a lui 2006 piaţa a crescut cu 330% faţă de primele şase luni ale anului în ceea ce priveşte valorile tranzacţionate. Primul trimestru din 2007 a continuat în acelaşi ritm, volumele tranzacţionate prin soluţia ePayment(R) ur­când la aproximativ 5 milioane euro, pentru a ajunge la sfâr­şitul lui iunie la un total de peste 14 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb