Safetech Innovations raportează venituri operaţionale de 5,2 milioane de lei în T1 2022, o scădere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, o cifră de afaceri de 3,4 milioane de lei, o scădere de 23% şi un profit net de 0,4 milioane de lei, o creştere cu 40% faţă de T1 2021.
În această perioadă, vânzările de servicii de securitate cibernetică, domeniul principal de activitate al companiei, au crescut cu 61% comparativ cu primul trimestru din 2021.
"În primul trimestru al anului 2022, am avut parte de o activitate intensă, determinată de numeroase solicitări pentru servicii de securitate cibernetică, principala noastră linie de business. Aceste servicii, care au o rată ridicată de profit, au înregistrat o creştere importantă, lucru care ne încântă. Prin urmare, în T1 2022, profitabilitatea noastră, indicatorul financiar principal pe care îl urmărim, s-a apreciat semnificativ. În ceea ce priveşte scăderea la nivelul cifrei de afaceri, aceasta nu reprezintă un motiv de îngrijorare pentru acţionari deoarece este determinată de reducerea vânzărilor de soluţii de securitate cibernetică, soluţii cu o marjă scăzută de profit. În perioada analizată, clienţii noştri s-au orientat către serviciile de securitate cibernetică, în special pentru creşterea nivelului de protecţie, având în vedere faptul că numărul de atacuri cibernetice continuă să se afle pe un trend ascendent," a declarat Victor Gânsac, Preşedinte Consiliu de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations.
În primul trimestru din 2022, serviciile de securitate cibernetică au contribuit cu 74% la cifra de afaceri totală a companiei, 2,5 milioane de lei, comparativ cu 36% în T1 2021. Implementarea soluţiilor de securitate cibernetică a contribuit cu 26%, 0,9 milioane de lei, faţă de 63% în T1 2021. Totodată, scăderea înregistrată la nivelul acestei linii de business a fost afectată şi de extinderea termenelor de livrare din partea producătorilor, de la 30 la 90 de zile pentru soluţiile de securitate cibernetică, care au şi o componentă de hardware. Extinderea termenelor de livrare a fost determinată de întârzierile pe lanţurile de aprovizionare. La capitolul vânzării de bunuri, acestea au echivalat cu 0,1% din cifra de afaceri totală în T1 2022.
De la începutul acestui an, Safetech Innovations a adăugat în portofoliu şase clienţi noi, atât din România, cât şi din străinătate. Atât clienţii noi, cât şi cei recurenţi s-au orientat în această perioadă către serviciile de securitate cibernetică pentru creşterea nivelului de protecţie, dar şi pentru identificarea vulnerabilităţilor şi riscurilor, realizarea de evaluări de conformitate, urmând ca investiţiile să fie efectuate după elaborarea planurilor de măsuri rezultate în urma acestor activităţi. Tot mai mulţi dintre clienţii companiei investesc în soluţii de securitate cibernetică doar în baza unui plan de măsuri.
În ceea ce priveşte stadiul procesului de expansiune internaţională, în T1 2022, Safetech Innovations a înfiinţat entitatea din Marea Britanie şi, în prezent, aşteaptă deschiderea contului bancar local. Din cauza sancţiunilor impuse în contextul războiului din Ucraina, procedura de deschidere a contului bancar a necesitat verificări complexe ale companiei mamă şi ale acţionarilor semnificativi. La nivel operaţional, compania a selectat deja patru persoane care se vor alătura biroului de acolo în T2-T3 2022.
Pentru biroul din SUA, Safetech se află în proces avansat de înfiinţare a societăţii locale şi estimează că procedurile vor fi finalizate până la încheierea T3 2022. Pentru entitatea din Abu Dhabi, au fost demarate, de asemenea, procedurile de înfiinţare a societăţii, dar finalizarea acestora va dura aproximativ trei luni. Compania estimează că societatea va fi efectiv înfiinţată în luna iunie sau cel târziu în luna iulie. Începând cu luna iunie, Safetech va detaşa o persoană în Abu Dhabi, care va ocupa funcţia de director general adjunct şi al cărui obiectiv va fi operaţionalizarea companiei.
Safetech Innovations este listată pe piaţa AeRO începând cu data de 29 ianuarie 2021. Compania are o capitalizare de piaţă de peste 200 milioane de lei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.05.2022, 17:37)
Abureli peste abureli.
Mix de produse zici ca se modifica in favoarea ta.Le spui actionarilor sa stea linistiti ca a crescut in consecinta si profitabilitatea.
Profitul creste 0,11 milioane dupa toate chestiile astea cica favorabile.
Peste 200 m lei capitalizare.La nivelul asta cifra dinaintea virgulei trebuie sa creasca enorm,nu 1 sau 2 dupa virgula!
1.1. capitalizarea este chiar mica (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.05.2022, 22:54)
daca nu te pricepi la domenii cum sunt evaluate mergi la munca, nu te mai ocupa de investitii
2. Slăbuț...
(mesaj trimis de anonim în data de 23.05.2022, 17:48)
Venituri slabe, la jumatate vs. sa zicem ale celor de la AST - care vând și ei servici&soluții de securitate IT, deci începe sa se cearnă grâul de neghină. Cu profitul e de înțeles, au costuri de extindere, dar veniturile sunt un semn negativ greu de ignorat.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.05.2022, 18:29)
In teorie SAFE trebuie sa vina cu profitabilitate mult mai mare ca AST ca face servicii majoritar.
Doar ca vedem ca ei daca nu aveau si venituri din imobilizari=proiectul european atunci erau pe pierdere.
Capitalizare 'peste 200 milioane' cum scrie in articol fata de 80.
Venituri 40 vs 45.Profit buget 10 fata de 5.
Un trimestru ,nu tragem acum linia.Insa dupa el unii sunt pe parcursul bun in timp ce SAFE e pe nicaieri.
Piata sigur va ajusta diferenta asta incredibila de evaluare,ramane sa vedem cum.
Domeniul e cu perspective mari doar ca trebuie sa si fructifici.Deocamdata SAFE a fost in somaj un trimestru iar CEO a venit cu explicatii puerile.
2.2. compari mere cu pere (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.05.2022, 22:53)
safe e pe securitate lider, doar asta fac, ast fac si ei printre altele, nu se pot compara firmele, safe este la alt nivel
2.3. extindere (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 24.05.2022, 09:20)
am observat si eu chestia asta cu extinderea, ba la safe ba la code ba la cc, nu stiu ce sa zic, toti dau marea veste ca deschid birouri in afara, sa vedem, sper sa le mearga sa infloreasca..costurile vin la pachet evident
2.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de Romeo în data de 24.05.2022, 09:43)
Raspandesti aceleasi minciuni la fiecare raportare. Citeste si tu putina contabilitate. Fondurile europene nu au efect asupra profitului. Veniturile se anuleaza cu amortisment.
2.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 24.05.2022, 10:22)
Specialistule!Te-ai gasit tu sa-l corectezi fara macar sa citesti raportul SAFE .Asa imi plac pompagii astia care nu citesc nici ce scriu firmele la care fac pump :))
Ia vezi ce venituri din fonduri si ce amortizari a avut firma,compara-le si compara si cu anul trecut.
Citeste nota 1 de subsol cand intra pe amortizare proiectul ,scrie data acolo si vine peste 1 an.
Mai vezi si la descriere venituri care parte a proiectului se poate amortiza,ce categorie.
Ai idee cate cheltuieli cu munca se prind intr-un asemenea proiect?Pe hartie vineinteles ca personalul tot il plateai.
Anul trecut ai lecturat cat au fost veniturile din fonduri sa ne spui si noua de cate ori erau mai mari decat amortizarea totala?
2.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 24.05.2022, 10:40)
da, ele se fac de caritate lol
in contabilitatea ta se amortizeaza proiectele inainte de incheiere, cum e SafePic?
ai implementat tu la proiecte din astea...
2021 scrie firma negru pe alb in raport anual 9000k venituri grant si 3000k tot amortization&depreciation egale, egale