ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN ACEST AN Profit de 94,76 milioane de lei pentru SIF Banat - Crişana, în primul trimestru din 2021, ca urmare a reevaluării activelor

M.G.
Piaţa de Capital / 14 mai 2021

Profit de 94,76 milioane de lei pentru SIF Banat - Crişana, în primul trimestru din 2021, ca urmare a reevaluării activelor

SIF1: "Societatea a adoptat o politică investiţională de dezinvestire în primele trei luni ale anului (...) în vederea creşterii rezervei de lichidităţi"

SIF Banat - Crişana (SIF1) a raportat un profit de 94,76 milioane de lei pentru primele trei luni ale anului curent, comparativ cu o pierdere de 72,58 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care societatea a înregistrat un câştig din activele financiare evaluate la valoarea justă de 100,27 milioane de lei, comparativ cu o pierdere din activele financiare evaluate la valoarea justă de 91 milioane de lei în T1 2020, reiese din raportul emitentului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile din dividende au fost inexistente la SIF1 după ce la finele lunii martie 2020 se situau la 15,85 milioane de lei în condiiţiile în care nicio companie din portofoliul SIF1 nu a aprobat distribuirea de dividende până la data aprobării situaţiilor financiare pentru finalul lunii martie. De menţionat că incertă este şi distribuirea de dividende din partea băncilor pe care SIF1 are o expunere ridicată, bănci care probabil vor acorda dividende abia în toamnă sau la vară ca urmare a recomandărilor Băncii Naţionale a României şi a Băncii Centrale Europene.

Totodată, veniturile din dobânzi s-au redus la 0,85 milioane de lei faţă de 2,79 milioane de lei în T1 2020, câştigurile din investiţii imobiliare s-au redus la 874 de lei de la 2,44 milioane de lei în T1 2020, iar câştigurile din diferenţe de curs valutar s-au situat la 0,56 milioane de lei, în scădere faţă de T1 2020, când se cifrau la 0,9 milioane de lei.

Pe de altă parte, cheltuielile cu comisioanele s-au dublat la 1,46 milioane de lei în T1 2021 de la 0,77 milioane de lei în finele lunii martie 2020, iar la capitolul "alte cheltuieli operaţionale" se înregistrează o creştere de 33,56% la 3,85 milioane de lei.

"Societatea a adoptat o politică investiţională de dezinvestire în primele trei luni ale anului, cu vânzări integrale sau parţiale ale unor participaţii din portofoliul de acţiuni, în vederea creşterii rezervei de lichidităţi, urmărind asigurarea resurselor financiare pentru abordarea proiectelor investiţionale propuse şi derularea programelor de răscumpărări de acţiuni aprobate de acţionari", afirmă reprezentanţii SIF1.

"Profitul net realizat la data de 31 martie 2021, în sumă de 94,8 milioane lei, este efectul rezultatului din evaluarea la valoarea justă a participaţiilor", arată SIF1 în raport.

Este o situaţie ce apare îndeosebi ca urmare a revenirii generalizate a preţurilor acţiunilor de la BVB de la a doua jumătate a lunii martie încolo.

La finalul lunii martie a acestui an, Valoarea Activului Net (VAN) al SIF Banat - Crişana se ridica la 3,159 miliarde de lei.

Valoarea Unitară a Activului Net era, la 29 aprilie 2021, de 6,1414 lei, ceea ce raportat la cotaţia SIF1 din data de 14 mai, de 2,47 lei, oferea un discount de tranzacţionare de 59,78%.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Ce tampenie si asta: reevaluare activele ,faci profit îți dai gratuite pentru " performanță ", bursa se prăbușește, acuzi contextul internațional,cândva bursa crește, reevaluare activele,profit,gratuite pentru " performanță "...

    Dividende ioc!

    Nu multumesc,nu cumpăr astfel de jafuri ! 

    1. Corecte observatiile..... In functie de cum vor...muschi lor...ei pot face profit......Reevaluare....??? profit. Ce performante ???

    Cum sa faci profit din...pix.

    1. Este specialitatea lui Bogdan Dragoi, capatata mostenire de la taticu'.

    Managementul lui Drăgoi, credibilitate zero. Faceți treaba pentru acționari și terminați cu ilegalitățile pana nu e prea târziu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb